Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΣ vs ΚΡΟΝΟΣ



Συνοδικός Κύκλος Δία-Κρόνου 2000 & ο ρόλος Ουρανού και Πλούτωνα


Για πολλούς αιώνες, ο Δίας και ο Κρόνος ήταν οι μόνοι γνωστοί εξωκρόνιοι πλανήτες και η κίνηση τους ήταν ιδιάζουσας σημασίας για τους αστρολόγους, οι οποίοι τους αποκαλούσαν «οι Μεγάλοι Χρονοκράτορες». Οι έννοιες που συμβολίζουν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, όμως, η εξισορροπημένη συνύπαρξη τους είναι απαραίτητη στην πορεία ζωής κάθε ατόμου. 

Ο Δίας είναι αισιόδοξος, επεκτατικός, χαλαρός, αδέσμευτος και λατρεύει το χιούμορ. Ο Κρόνος είναι εγκρατής, πειθαρχημένος, συντηρητικός και κινείται εντός ορίων. Η αμαρτία του Δία είναι η απληστία, ενώ του Κρόνου είναι η φιλαργυρία. Ο Δίας είναι η ανώτερη νόηση, ο Κρόνος είναι η ανώτερη εξουσία.

Κάθε 20 –περίπου- χρόνια, ο Δίας και ο Κρόνος ενώνουν τις δυνάμεις τους σχηματίζοντας κατά την συνάντηση τους την «Μεγάλη ή Βασιλική Σύνοδο». Η σύνοδος μπορεί να επαναληφθεί την ίδια περίοδο, κατά την ανάδρομη πορεία του ενός ή και των δύο πλανητών.

Στις 28 Μαΐου του 2000, η σύνοδος έλαβε χώρα στο ζώδιο του Ταύρου, στις 22ο 43’ μοίρες, κλείνοντας τον 200ετή κύκλο της συνόδου σε γήινα ζώδια, που άνοιξε το 1802 (με εξαίρεση το 1821 στον πύρινο Κριό και το 1980-81 στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού). Η επόμενη σύνοδος θα σχηματιστεί στην 0ο του Υδροχόου, τον Δεκέμβριο του 2020, μετακινώντας τον κύκλο στα ζώδια του αέρα έως το 2199.

Το 2000 ξεκίνησε μια 20ετή περίοδος με έμφαση στην εποικοδομητική ανάπτυξη των φυσικών και οικονομικών πόρων. Ο Ταύρος σχετίζεται με τα χρήματα, τις τράπεζες, το χρηματιστήριο, την γεωργία, τα ορυχεία, τους πολύτιμους λίθους. Η σύνοδος σε αυτό το ζώδιο επηρεάζει την οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο 20ετής κύκλος χωρίζεται σε δύο φάσεις όπου η πρώτη δεκαετία είναι αυξητική και επεκτατική και γενικά χρωματίζεται από τις ποιότητες του Δία, ενώ κατά την δεύτερη δεκαετία τα περιθώρια στενεύουν και επικρατεί ο Κρόνος. Αρχικά έχουμε δράση και ανέλκυση ενώ στην συνέχεια ακολουθεί συμμάζεμα και ξεκαθάρισμα. Βέβαια, οι εξωτερικοί πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας ενορχηστρώνουν το σκηνικό και διαμορφώνουν το γενικότερο κλίμα της 20ους περιόδου.

Αυτό που καθορίζει τα όρια ανάμεσα στις δύο φάσεις είναι η αντίθεση που σχηματίζουν οι δύο πλανήτες. Στον κύκλο που διανύουμε, το 2010 φτάσαμε στο μεταίχμιο της αλλαγής φάσης καθώς είχαμε την αντίθεση Κρόνου-Δία, σε δύο ζεύγη ζωδίων. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Στις 23 Μαΐου 2010,  στην 28η μοίρα Ιχθύων (Δίας) – Παρθένου (Κρόνος)
  2. Στις 16 Αυγούστου 2010, στην 2η μοίρα Κριού (Δίας) – Ζυγού (Κρόνος)
  3. Στις 28 Μαρτίου 2011, στην 14η μοίρα  Κριού (Δίας) – Ζυγού (Κρόνος)

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2000, η σύνοδος Δία-Κρόνου σχημάτιζε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό από το ζώδιο της κυριαρχίας του - τον Υδροχόο, τον πλανήτη των ριζοσπαστικών αλλαγών, των επαναστάσεων, της καινοτομίας αλλά και της τεχνολογίας. Επομένως πήραμε εξαρχής μια ιδέα για την επερχόμενη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της εξουσίας και του απλού λαού. Δέκα χρόνια αργότερα, η αντίθεση Δία-Κρόνου στις 23 Μαΐου 2010 έγινε με την συμμετοχή του Ουρανού (με 2 μοίρες ανοχή) πυροδοτώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ πολιτικής και κοινωνικής έντασης. Ο Ουρανός έχει ήδη «κονταροχτυπηθεί» με τον Κρόνο τον Σεπτέμβριο του 2009, τον Φεβρουάριο του 2010, τον Απρίλιο του 2010. Τον Ιούνιο του 2010, ο Ουρανός έγινε ο απόλυτος σύμμαχος του Δία στο πύρινο ζώδιο του Κριού και μάλιστα στην μηδενική μοίρα. Οι δύο αυτοί πλανήτες ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους: απεχθάνονται την στασιμότητα και λατρεύουν τις αλλαγές. Μαζί μπορούν να ανεβάσουν την συνειδητότητα σε ανώτερα και εκτός ορίων επίπεδα. Έτσι, πριν την τελευταία «μάχη» Κρόνου-Ουρανού το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2010, ο εκκεντρικός πλανήτης εξοπλίστηκε με τις θετικές δυνάμεις του Δία. Και αντίστοιχα στις 16 Αυγούστου, ο Δίας, προτού αντιμετωπίσει τον Κρόνο είχε εξοπλιστεί με τις θετικές δυνάμεις του Ουρανού.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Ουρανός έχει κάτι να μας διηγηθεί: μας προετοιμάζει για τον επόμενο συνοδικό κύκλο Δία-Κρόνου, που συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη του 200ετούς κύκλου σε ζώδια του Αέρα, από το ζώδιο που κυβερνά – τον Υδροχόο. Και όχι μόνο. Το 2018 θα κάνει την είσοδο του στον Ταύρο, το ζώδιο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η σύνοδος Δία-Κρόνου το 2000.

Ο Ουρανός όμως δεν είναι ο μόνος πλανήτης που χρωματίζει τον συγκεκριμένο συνοδικό κύκλο. Ο Πλούτωνας από το ζώδιο της εξουσίας, τον Αιγόκερω, δηλώνει την αντίσταση στην αλλαγή των κεκτημένων αλλά και την επιτακτική ανάγκη για ριζικό ξεκαθάρισμα. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η αλλαγή φρουράς με αιώνια θύματα τους ανυποψίαστους πολίτες, αλλά η επίγνωσης των λαθών και από μέρους τους. Από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2015, τα επαναλαμβανόμενα τετράγωνα Ουρανού-Πλούτωνα ενεργοποιούν τον συνοδικό τους κύκλο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1966.

Η αντιπαράθεση όμως πιστεύω ότι δεν σταματά εδώ. Κι αυτό γιατί προτού σχηματιστεί ο επόμενη σύνοδος Δία-Κρόνου, ξεκινά ο συνοδικός κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα (Ιανουάριος 2020) και ο συνοδικός κύκλος Δία-Πλούτωνα (Απρίλιος & Ιούνιος 2020). Επομένως, κατά την συνάντηση τους στον Υδροχόο θα κουβαλάνε και οι δύο κάτι από την Πλουτώνια ενέργεια. Το εκπληκτικό είναι ότι, αμέσως μετά την σύνοδο Δία-Κρόνου στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, πρώτα ο Δίας (Ιανουάριος 2021) και μετά ο Κρόνος (Μάρτιος 2021), σχηματίζουν τετράγωνο με τον Ουρανό, αυτήν την φορά όμως αντίστροφα με το 2000: ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Ταύρο και οι Δίας-Κρόνος στον Υδροχόο. Η μάχη δεν έχει ακόμα κριθεί – τουλάχιστον όσο ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω.  Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2024, ή ακόμα καλύτερα το 2025, όταν Κρόνος-Ουρανός-Ποσειδώνας & Πλούτωνας εναρμονιστούν στις πρώτες μοίρες του Κριού, των Διδύμων και του Υδροχόου.

Θεωρώ πως το μεταίχμιο του τέλους και της αρχής των 200ετών κύκλων, δεν συμβαίνει τυχαία στον σταθερό σταυρό. Ουσιαστικά πληρώνουμε κάποια σοβαρά λάθη της γενιάς του Πλούτωνα στον Λέοντα. Την μεταπολεμική γενιά που, ενώ συνεισέφερε στην ταχύτατη πρόοδο μιας καταστραμμένης κοινωνίας, απαρνήθηκε κάθε τι παλιό και παραδοσιακό, ενώ δημιούργησε το μεγαλύτερο ίσως χάσμα γενεών και τοποθέτησε εαυτόν σε ένα βάθρο όπου η ατομικότητα και ενίοτε η υπεροψία καθόρισε το μοντέλο της σημερινής κοινωνίας. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια νέα κοινωνία του «εμείς» και όχι του «εγώ». Δεν αρκεί να κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, πρέπει πάνω απ’ όλα να αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου