Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αφροδίτη στον ΥΔΡΟΧΟΟ

Από την Άντζελα Τίκη

 

 

Αγάπη χωρίς πιέσεις…. 

03/01-27/01 2015                                                                                                             

Η Αφροδίτη αφήνει το ζώδιο του πρακτικού και παραδοσιακού Αιγόκερου, και περνά στον προοδευτικό και φιλελεύθερο Υδροχόο. Καθ’ όλη την διάρκεια της διέλευσης της σ’ αυτό το ζώδιο, σίγουρα υπάρχει ένα αίσθημα απελευθέρωσης και εξωστρεφούς διάθεσης. Η ενέργεια όμως του οραματιστή Υδροχόου, δεν επιτρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας αλλά αντίθετα, αναζητά την ευχαρίστηση και ολοκλήρωση μέσα από την ομαδική προσπάθεια και ένωση. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές της γήινης Αφροδίσιας ποιότητας –Πάνδημος, και συντάσσεται με την υπερβατικότητα της Ουράνιας. Εδώ η αγάπη δεν χρειάζεται απτές αποδείξεις, αρκεί να σέβεται το δικαίωμα της ένωσης με το ευρύτερο σύνολο. 

Στην απλή καθημερινότητα μας όμως, η αναζήτηση περιορίζεται ως επί τω πλείστων στην ατομική ευχαρίστηση, στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας και την επίτευξη προσωπικής ευημερίας. Επιζητά την αγάπη, την ζεστασιά και τον έρωτα. Πως μπορεί να λειτουργήσει λοιπόν μέσα από τον εγκεφαλικό και απρόσωπο Υδροχόο; Ίσως λιγάκι δύσκολα!!!

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο έχει μια ιδιαίτερη και εκκεντρική αντίληψη της έννοιας «σχέση», κάτι που δύσκολα κατανοούν οι άλλοι με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να κουράζονται. Μπορεί να λειτουργήσει καλά μέσα στις φιλίες, τις επαφές και τις ομάδες. Σε προσωπικό επίπεδο όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Δυσκολεύεται να κατανοήσει τους συναισθηματικά επικεντρωμένους ανθρώπους καθώς η ίδια φιλτράρει τα αισθήματα μέσα από το μυαλό της και είναι αντί-συμβατική.  

Ζητά ταυτόχρονα την ελευθερία και την συντροφικότητα, ενώ δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματα της. Καθώς ο Υδροχόος είναι ζώδιο σταθερό, αντιστέκεται σθεναρά στην όποια προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας της. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν, ο σύντροφος με τον οποίο συνδέεται επιζητά μια «απόλυτη» σχέση. Σαν αποτέλεσμα λοιπόν, ίσως να εκλάβει την προσέγγιση της στην αγάπη και την στοργή ως ψυχρή, χαλαρή και εγκρατής. Ένα άλλο στοιχείο είναι πως λειτουργεί περισσότερο θεωρητικά παρά πρακτικά. Δεν ικανοποιείται με το συνηθισμένο και βρίσκει την έξαψη μέσα από το διαφορετικό, αυτό που απέχει από τα τετριμμένα. 

Τέλος, αυτή η θέση της Αφροδίτης, μπορεί εύκολα να βιώσει τον έρωτα, χωρίς απαραίτητα να αποσκοπεί σε μελλοντική δέσμευση και μακροχρόνια διάρκεια. Και το καλύτερο; Το sex μεταξύ φίλων επιτρέπεται, γιατί η φιλία είναι σημαντικότερη από μια στιγμιαία σαρκική απόλαυση…

2 σχόλια:

  1. Ετσι όπως τα λες Αντζελά μου... η Αφροδιτη στον υδροχόο εχει μια ιδιαίτερα εκκεντρική άποψη για τον έρωτα και τις σχέσεις! Κι ετσι η ζωή εχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν κανουμε τα αντίθετα απ' οτι μας εχουν μάθει! ( Μιλάει η αφροδίτη μέσα μου! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται κι αυτό μες στην ζωή!!! Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πάντα στάσιμα!!!

      Διαγραφή