Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ



 1 Μαρτίου - 20 Μαΐου 2014

Σχέσεις στο μικροσκόπιο

Μπορεί ο Ήλιος να είναι πηγή ενέργειας, χρειαζόμαστε όμως μια κινητήρια δύναμη ώστε να δράσουμε. Αυτόν τον ρόλο τον αναλαμβάνει ο Άρης. Χωρίς ενέργεια, η ύπαρξη δεν θα υφίστατο. Η κίνηση είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει το σύμπαν, και κατ’ επέκταση εμείς.
Αυτή η ενέργεια πρέπει να έχει στόχο και να ελέγχεται, να μην επιτρέπουμε να διασπαρθεί ή να διαρρέει με ανεπιθύμητους τρόπους. Ο Άρης είναι η δυναμική στη ζωή που υπερπηδά τα εμπόδια… Ένας χαρακτήρας που έχει έλλειψη Άρειων στοιχείων, δεν καταφέρνει ποτέ να καταπιαστεί επιτυχώς με την ζωή.
Χωρίς ενέργεια δεν θα υπήρχε καθόλου δραστηριότητα ή ανάπτυξη. Είναι η ενστικτώδης φύση του ανθρώπου: αρσενική, επιθετική, διεκδικητική. Πως λειτουργεί όμως στο αγαπημένο ζώδιο της Αφροδίτης, τον Ζυγό…; Πως μπορεί να εκφραστεί σε έναν χώρο που η αγάπη, η αρμονία, η ισορροπία, η ηρεμία, η διπλωματία, βασιλεύουν και διαπρέπουν;
Ο Ζυγός κυβερνά παραδοσιακά τον έβδομο οίκο: είναι το «εμείς», και ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτό. Εδώ ο Άρης δραστηριοποιείται στα θέματα των σχέσεων. Όλη η ενέργεια διοχετεύεται στις συνεργασίες, τις επαφές, τον γάμο. 
Επομένως, πέφτει ιδιαίτερο βάρος στο να επιτύχουμε σε αυτούς τους τομείς αλλά, από την άλλη, μπορεί να προκύψουν και συνεχείς προστριβές. Ποιος θα κάνει το δικό του; Εμείς ή οι άλλοι; Μήπως όμως φταίει ότι χαλάει η «ζαχαρένια» μας και η «βολή» μας; Η ζυγαριά γέρνει πότε από την μία και πότε από την άλλη. Ώρα να πάρουμε αποφάσεις: Εύκολο να το λέμε, δύσκολο να το κάνουμε. Η τάση της εποχής… «Ναι αλλά, μήπως;»…. «Κι αν είναι καλύτερα αλλιώς;»…. «Αχ, δύσκολο να αποφασίσω…».  Ζυγός είναι αυτός, αναποφάσιστος και μπαλάντζας…
Όχι τυχαία θέση αδυναμίας, ο Άρης εδώ αποδίδει καλύτερα στις τέχνες, τις δημόσιες σχέσεις, την κοινωνικότητα, την επικοινωνία. «Δυο πόρτες έχει η ζωή, μακάρι να έμπαινα και στις δύο…».

Ας δούμε τώρα τι μας επιφυλάσσει τους επόμενους μήνες......