Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ηλιακή έκλειψη στους Ιχθύες

Μπροστά σε μια νέα Αποκάλυψη… 



Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, έχουμε την πρώτη έκλειψη της χρονιάς, στην 29ο27’ των Ιχθύων. Πρόκειται για ολική ηλιακή έκλειψη, και ως Νέα Σελήνη δίνει το έναυσμα για νέα ξεκινήματα και εγείρει την ανάγκη για κατεπείγουσες αποφάσεις ζωής.


Η θέση της Νέας Σελήνης κάθε άλλο παρά απλή είναι. Το τέλος των Ιχθύων είναι συγχρόνως και το τέλος όλου του ζωδιακού κύκλου. Περικλείει όλες τις εμπειρίες που έχουμε βιώσει, όλα τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας στον ζωδιακό, μαζέψαμε πληθώρα «αναμνηστικών» τα οποία και συσσωρεύσαμε στην καμπούρα μας. Καθώς τώρα ξημερώνει μια νέα εποχή, στεκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας περιπέτειας. Το καινούριο ξεκίνημα προϋποθέτει να απαλλαγούμε πρωτίστως από το άχρηστο περιεχόμενο που κουβαλάμε στις αποσκευές μας. Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα ξεκαθάρισμα από τα «τοξικά απόβλητα» που μας μολύνουν συναισθηματικά και εμποδίζουν να γιατρευτούν οι πληγές μας.  Απαιτείται να ωριμάσουμε και να μάθουμε από τις δύσκολες εμπειρίες του παρελθόντος, γεγονός που θα φέρει ωρίμανση του πνεύματος. 

Προσπαθείτε να καταλάβετε πως όλα αυτά θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας; Σας ακούγονται ως θεωρητικές γενικολογίες; Σκεφτείτε το εξής: που βρίσκεστε αυτήν την στιγμή; Είστε ικανοποιημένοι στο 100%; Δείτε τον εαυτό σας ως φίλο, σύντροφο, γονέα, εργαζόμενο, εργοδότη. Είστε πραγματικά εσείς ή παίζετε μηχανικά κάποιο ρόλο; Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, το πραγματικό εμπόδιο; ΕΣΕΙΣ! Ο άνθρωπος έχει την τάση  να επαναπαύεται μέσα στην συνήθεια, να χάνει την επαφή με το κέντρο του και να αφήνεται σε ρόλους αποδεκτά διαμορφωμένους από την κοινωνία. Είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας να ενταχθούμε στο σύνολο, αποφεύγοντας διακαώς να διαφοροποιηθούμε. Ο φόβος της απόρριψης και της αποτυχίας, ο φόβος της γνώμης των άλλων, ο φόβος μην πληρούμε τα κριτήρια, η έλλειψη της πίστης, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και στον αντίποδα, ο εγωκεντρισμός, αποτελούν την προσωπική μας φυλακή. 

Για όσους από εμάς, είμαστε αποφασισμένοι να συντονιστούμε με την ενέργεια της Νέας Σελήνης και είμαστε διατεθειμένοι να αναπτυχθούμε, να αλλάξουμε, να ωριμάσουμε, τότε, οι συμπαντικές δυνάμεις γίνονται αρωγοί στις προσπάθειες και συμβάλλουν στην πραγμάτωση των στόχων μας. 


Το σημείο της έκλειψης έχει καρμική βαρύτητα. Το τέλος του κύκλου είναι ταυτόχρονα και η αρχή του. Το επόμενο σκαλοπάτι από την τελευταία μοίρα των Ιχθύων, είναι η 00η  του Κριού: η απόλυτη αρχή, το ξημέρωμα, η αρχή της άνοιξης, η εαρινή ισημερία. Σχετίζεται με την δημιουργία ορατών αλλαγών στον εξωτερικό κόσμο. Αντιπροσωπεύει την μετάβαση της όποιας εσωτερικής ποιότητας στην εξωτερική της εκδήλωση.
Το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Κρόνο στον Τοξότη, δημιουργεί σταθερότητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι σοφός αλλά και κριτής, και δεν χαρίζει τίποτα αλλά απαιτεί δουλειά και προσήλωση. Κινείται σε ανάδρομη πορεία και δουλεύει με καθυστέρηση αλλά αποδίδει σε εσωτερικό επίπεδο. Μας «ανοίγει τα μάτια» και ικανοποιεί την δίψα μας να κοιτάξουμε πέρα από τον ορίζοντα, να αντιληφθούμε την γενικότερη εικόνα της ζωής μας…

Η έκλειψη έχει άμεση επίδραση σε όσους έχουν γεννηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (δίδυμοι, παρθένοι, τοξότες και ιχθύες) και την πρώτη μέρα στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (κριοί, καρκίνοι, ζυγοί και αιγόκεροι. Επίσης όσοι έχετε ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες. Ενεργοποιεί τις ποιότητες των πλανητών που αγγίζει και τον οίκο στον οποίο βρίσκονται.
Η διάρκεια της επιρροής είναι περίπου 3 χρόνια και λειτουργεί εντονότερα τις περιόδους που κάποιος πλανήτης διελαύνει από τα συγκεκριμένα σημεία. Σημειώστε το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν ο Ήλιος και ο Άρης θα βρίσκονται στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων ενώ ο Κρόνος θα έχει επιστρέψει στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού.


Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Saros 120, που επαναλαμβάνεται κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες. Είναι η 61η από τις 71 συνολικές εκλείψεις του συγκεκριμένου κύκλου, ο οποίος ξεκίνησε στις 27/05/933 μ.Χ. και θα κλείσει στις 07/07/2195. Το μονοπάτι ολοκλήρωσης θα καλύψει 462.6 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τον Βόρειο Ατλαντικό και τελειώνοντας πίσω από τον Βόρειο πόλο. Ουσιαστικά, οι μόνες κατοικημένες περιοχές που θα καλύψει είναι τα νησιά Faroe και της Σπιτσβέργης. Θα είναι ορατή από την Ευρώπη (η τελευταία πριν την επόμενη στις 12/08/2026) και τις βορειοανατολικές περιοχές της Ασίας. Στην Ελλάδα, η κάλυψη του Ήλιου θα φτάσει στο 40% και η κορύφωση σημειώνεται στις 11:36 π.μ.




Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο, παρακολουθήστε το βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου