Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

Ένας σκληρός αγώνας επιβίωσης

16 Ιουλίου 2015
Νέα Σελήνη στη 23η14' του Καρκίνου

 

 

Σε μια μάχη σώμα με σώμα, από την Σκύλλα στην Χάρυβδη, από την πανσέληνο της 2ης Ιουλίου σε μια εκρηκτική και άκρως φορτισμένη Νέα Σελήνη. Τα δύο σεληνιακά φαινόμενα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, με το Πλουτώνιο στοιχείο να κυριαρχεί: ο θάνατος σου η ζωή μου...


Στον χάρτη της Νέας Σελήνης, με ώρα Ελλάδας 04:24 π.μ., ο ωροσκόπος βρίσκεται στην 28η17’ των Διδύμων (και στην πανσέληνο που προηγήθηκε ήταν στην 28η20’ των Διδύμων επίσης), φέροντας έτσι ως κυβερνήτη τον Ερμή. Ο Ερμής εν προκειμένω παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς είναι σε ακριβέστατη σύνοδο με την Άρη στην 14η του Καρκίνου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στην 14η του Αιγόκερω. 


Η πολυαστρία στον Καρκίνο εγείρει ζητήματα ασφάλειας και φέρνει σε προτεραιότητα την οικογένεια, το σπίτι, την πατρίδα, τις συνθήκες διαβίωσης, ενώ, οξύνει την ευαισθησία και τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις. 


Η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη προτρέπει σε παρορμητικές αντιδράσεις που βασίζονται στο συναίσθημα. Η σκέψη είναι γρήγορη και ανταγωνιστική, ο λόγος επιθετικός και καυστικός, ενίοτε τα όσα λέγονται πληγώνουν, υπάρχει ένταση και νευρικότητα. Αν γίνει σωστή χρήση μπορεί να δώσει έξυπνες λύσεις ενώ στην αντίθετη περίπτωση δυσχεραίνει την καρποφορία συμφωνιών. Η θέση τους στο υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου δυσκολεύει την εκτόνωση και καθηλώνει το συναίσθημα στον δεύτερο εγκέφαλο, το στομάχι. 

Η σύνοδος Ερμή-Άρη έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ο ισχυρός επιζητά πάση θυσία να κρατήσει τα ηνία της εξουσίας. Παιχνίδια δύναμης και εκβιασμού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που επικρατούν σε μια κοινωνία που αρνείται να ξεφύγει από τον φόβο, που αρνείται να τολμήσει να σπάσει τα δεσμά. Εδώ οι σκοτεινές σκέψεις της κοινωνίας βυθίζουν τις τρομαγμένες ψυχές στο βούρκο. Η εμμονή και η αδιαλλαξία κυριαρχούν στις σκέψεις και τις πράξεις. Η μάχη δίνεται μέχρις εσχάτων. Σαν να υπάρχει ένα «βαρύ» χέρι που μας εμποδίζει να φτάσουμε στον σκοπό μας. Η ψυχή θέλει αλλά πρέπει να περάσει από μια διαδικασία μεταμόρφωσης για να φτάσει στο στόχο. Η γνώση είναι δύναμη. Έτσι, η αποκάλυψη μυστικών είναι πολύ πιθανή, αν και καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθειες να αποκρυφτούν από το γενικό σύνολο.  

Πέρα από το σκληρό πρόσωπο αυτού του σχήματος, υπάρχει και αυτό της επιστημονικής αποκάλυψης, και εκεί ακριβώς βρίσκεται η δύναμη της γνώσης. Συμπίπτει με την ολοκλήρωση της αποστολής του ερευνητικού διαστημόπλοιου New Horizons, το οποίο θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση του από τον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του ψυχρού και μακρινού σώματος, σηματοδοτώντας έτσι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.  


Ο Ήλιος και η Σελήνη στην 23η του Καρκίνου, σχηματίζει ένα αποκλίνων τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό. Ανατροπές, επαναστατική διάθεση, αλλαγές, απρόβλεπτα γεγονότα, βιασύνη, διάρρηξη με το κατεστημένο, καινοτομίες, ασυμβίβαστα συναισθήματα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που φέρνει αυτήν την περίοδο. Ότι μας κρατά πίσω, μας πνίγει. Θέλουμε το καινούριο, θέλουμε να αναζωογονηθούμε, να ανασχηματίσουμε τα δεδομένα της ζωής μας. Επιζητάμε μεταρρυθμίσεις, να ανακαλύψουμε την αλήθεια, να αποκτήσουμε την ελευθερία μας. Ίσως στην προσπάθεια μας να κάνουμε το καινούριο βήμα, να λειτουργήσουμε απερίσκεπτα και παρορμητικά. Τα συναισθηματικά ξεσπάσματα δεν είναι σύμμαχοι μας σε μια τέτοια περίπτωση. Η εσωτερική ένταση και ο θυμός υπονομεύουν τις προσπάθειες να υπερασπιστούμε τις αξίες και το δίκαιο. Είναι όμως μια εκπληκτική στιγμή να τολμήσουμε βήματα προς ένα ανανεωμένο και διαφορετικό μέλλον, αυτό που θα ικανοποιεί την αληθινή και αυθεντική μας πλευρά. Το τρίγωνο όμως με τον Κρόνο (η όψη με τον Ήλιο ολοκληρώνεται στις 21/07), αναζητά σταθερότητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Για να επιτευχθεί, απαιτείται πρώτα ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Έχοντας απομακρύνει τα βαρίδια, μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας με μόνο τα απαραίτητα και χρήσιμα εργαλεία.

Άλλο ένα καίριο σημείο είναι το τετράγωνο της Αφροδίτης στην τελευταία μοίρα του Λέοντα με τον Κρόνο στον Σκορπιό. Όντας έτοιμη να εισέλθει στην Παρθένο,  η Αφροδίτη σύντομα θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, κι επομένως το τετράγωνο θα επαναληφθεί το πρώτο πενθήμερο Αυγούστου και την επόμενη φορά μάλιστα θα σιγοντάρεται από τον Δία στον Λέοντα (Διαβάστε σχετικά τον συνοδικό κύκλο Δία-Κρόνου). Οι δύο αυτοί πλανήτες δεν μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά. Η Αφροδίτη επιδιώκει την χαρά, την χαλαρότητα, την ικανοποίηση των «θέλω» της, ενώ ο Κρόνος επιζητά αυτοσυγκράτηση, σύνεση και πειθαρχία. Η συνάντηση τους λοιπόν δημιουργεί ένα κλίμα ψυχρότητας και εγκράτειας. Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τις αξίες μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις ουσιαστικές και πραγματικές μας ανάγκες. Έχει τιμή η προσωπική μας αξία; Έχουμε ξεπουλήσει τον εαυτό μας στον βωμό υποκειμενικών αξιών; Έχουν γερά θεμέλια οι σχέσεις μας; Έχουμε μήπως θυσιάσει την χαρά της ζωής μας; Και στο αντίθετο άκρο, μήπως έχουμε παρασυρθεί από τα πάθη μας χωρίς όριο και σοβαρότητα; Η Αφροδίτη εκφράζει και το χρήμα και εν μέσω κρίσιμων ημερών, δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε εύκολα ούτε μπορούμε να το χαρούμε. Ο χρόνος είναι χρήμα. Αλλά και η αγχόνη που μας έχουν περάσει από τον λαιμό είναι μια προσπάθεια να ελέγξουν κάθε πτυχή της ζωής μας, κάθε τι που μπορεί να μας δώσει μια αχτίδα χαράς.

Ο θάνατος σου η ζωή μου λοιπόν… Δεν χρειάζεται να ασκήσουμε βία στο περιβάλλον μας για να εκτονώσουμε την κοσμική ενέργεια. Χρειάζεται να σκοτώσουμε τους δαίμονες που μας καθιστούν ομήρους της ίδιας μας της ύπαρξης. Οι συμπαντικές δυνάμεις μας ωθούν να διασχίσουμε το μονοπάτι (3ο δεκανό - κυβερνήτης Ποσειδώνας), να λύσουμε τις προσκολλήσεις και να συνδεθούμε με την παγκόσμια συνείδηση. Οι αυταπάτες της ανασφάλειας, μας κρατούν δέσμιους σε στενόμυαλες αντιλήψεις και αυτοεμπόδια. Πέρα από το ατομικό συμφέρον, οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι ανήκουμε σε μια παγκόσμια οικογένεια στην οποία οφείλουμε να συνεισφέρουμε. Πάντα με υγεία όμως κι όχι ως θύματα.  

Σημείωση: Στην πανσέληνο της 5ης Ιανουαρίου, οπότε και είχαμε τις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν σε εκλογές, ο Ήλιος από τον Αιγόκερω και η Σελήνη από τον Καρκίνο βρίσκονταν στην 14η μοίρα. 6 μήνες μετά, ο Ερμής, ο Άρης και ο Πλούτωνας στο ίδιο ακριβώς σημείο φέρνουν πάλι σημαντικές εξελίξεις και πιεστικές καταστάσεις (χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει απαραίτητα επικείμενες εκλογές).





 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου