Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Δίας στην ΠΑΡΘΕΝΟ


11 Αυγούστου 2015 – 09 Σεπτεμβρίου 2016


ΔΙΑΣ. O μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος. Λόγω μεγέθους και της ασυναγώνιστης βαρυτικής του δύναμης, ενίοτε γίνεται προστάτης μας, εξουδετερώνοντας τις απειλητικές εισβολές. Βασιλιάς του Ολύμπου, κατά την Θεογονία πατέρας όλων των θνητών και αθανάτων, απόλυτος κυρίαρχος ουρανού και γης.

Ανάλογα με το ζώδιο ή τον γενέθλιο οίκο στον οποίο κινείται αλλά και τις όψεις τις οποίες σχηματίζει, ο Δίας φέρνει αισιοδοξία - χάρη στην πίστη που τον χαρακτηρίζει - αλλά και μεγαλοποίηση των καταστάσεων. Ολοκληρώνει τον κύκλο του στον ζωδιακό σε 12 περίπου χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι μένει σχεδόν έναν χρόνο σε κάθε ζώδιο.

Κάθε ζωδιακή αλλαγή του Δία αποτελεί ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός. Η είσοδος του στην Παρθένο στις 11 Αυγούστου, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο, μια μεταστροφή των ποιοτήτων που συνιστούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθούμε στον δικό μας Κήπο της Εδέμ. 


Φυσικός κυβερνήτης του Τοξότη και συν-κυβερνήτης των Ιχθύων, ο Δίας συμβολίζει την Ανώτερη Νόηση, την δύναμη που στρέφει τα ανθρώπινα μάτια ψηλά, στο θείο. Είναι η προσήλωση που μας συντροφεύει ώστε να κατακτήσουμε μεγάλους στόχους, στόχους που υπερβαίνουν τον εαυτό μας, το αίσθημα της ανώτερης δύναμης που μας προστατεύει, που μας προορίζει για κάτι απίστευτα μεγάλο. Οι ορίζοντες που απλώνονται είναι απέραντοι ενώ αμέτρητα μονοπάτια γίνονται οδοί  στην «νέα ανεξερεύνητη γη». Το ζητούμενο είναι η κατάκτηση καινούριων εμπειριών, ένα αστείρευτο απόθεμα γνώσης σε πνευματικό και πρακτικό επίπεδο. Κάτω από την σκέπη του Δία τα πάντα είναι υπερμεγέθη, τα πάντα είναι τεράστια – και τα δώρα αλλά και τα λάθη. 


Ο Δίας είναι επεκτατικός, υπερβολικός, καθορίζει την πίστη και το άνοιγμα σε κάθε τι πνευματικό. Πως μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει στο περιοριστικό περιβάλλον της Παρθένου; Ένα ζώδιο ανασφαλές, συνεκτικό, προσεκτικό, πρακτικό, νοητικό, λιγότερο συναισθηματικό, που ζητά αποδείξεις για να πιστέψει; Σε αυτήν την θέση ο Δίας κινείται σε άβολο περιβάλλον καθώς η ενέργεια του Δία αδυνατεί να ρέει αβίαστα, με αποτέλεσμα αυτή η συνεργασία να  χρειάζεται οδηγίες χρήσης προκειμένου να αποδώσει…

Αλλαγή σκηνικού λοιπόν, και από τις φωταψίες του Δία στον Λέοντα περνάμε στην απλότητα. Μην μπερδεύεστε όμως! Με τον όρο απλότητα δεν εννοούμε ότι ο Δίας γίνεται λίγος… Δεν παύει να είναι γενναιόδωρος και τυχερός. Ο δρόμος της ανταμοιβής αλλάζει. Ακολουθεί μια χρονιά αυτοπειθαρχίας, οργάνωσης και στόχευσης, όπου η αναρρίχηση προϋποθέτει αργά αλλά σταθερά βήματα. Ο Δίας στην Παρθένο απεχθάνεται τα μεγάλα και ριψοκίνδυνα άλματα. Το μέλλον χτίζεται πετραδάκι-πετραδάκι, μέρα με την μέρα. 


Η Παρθένος είναι το αρχέτυπο της γόνιμης Μητέρας Γης. Είναι ο σπόρος που φυτεύεται στην γη και γονιμοποιείται. Είναι η συγκομιδή της σοδειάς, οι καρποί που μαζεύουμε για να τραφούμε. Η όλη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος, είναι αργή, απαιτεί υπομονή και συνεχή φροντίδα για να αποδώσει στο μέγιστο. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, η συγκομιδή της τύχης με τον Δία στην Παρθένο απαιτεί σταθερότητα κι επιμονή, φροντίδα, μέσα από την ανάγκη της ουσιαστικής «τροφής». Η ευτυχία έρχεται μέσα από την παραγωγικότητα. 

Κατά την διάρκεια της διέλευσης του Δία στην Παρθένο, η ανάγκη για απλοποίηση, εξυγίανση, καθαρισμό, αποτοξίνωση, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οι έννοιες λειτουργούν πραγματικά και μεταφορικά. Έτσι, θα στραφούμε στην βελτίωση της σωματικής μας υγείας, υιοθετώντας καλύτερες διατροφικές συνήθειες  ή φροντίζοντας ενδελεχώς την υγεία μας. Με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον ιατρικό τομέα, θα επέλθει πρόοδος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε επιστημονικό επίπεδο. Αλλά και σε όποιον άλλο τομέα της ζωής μας υπάρχει «τοξικότητα», είναι μια καλή ευκαιρία για μια γερή «φασίνα» και ένα ολικό ξεσκαρτάρισμα. Με το ξεσκονόπανο στο χέρι λοιπόν, ξεκινάμε να καθαρίζουμε…. Λέξη κλειδί: ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ! Γιατρειά μέσα από την κάθαρση, διαχωρίζοντας τα ωφέλημα από τα άχρηστα!

Η Παρθένος φημίζεται για την εμμονή της στις λεπτομέρειες, σε σημείο που ενίοτε κολλά σε ένα πράγμα και αδυνατεί να συνεχίζει αν πρωτίστως δεν το ξεκαθαρίσει. Και ξαφνικά θα αισθανθούμε όλοι τι σημαίνει προσέχω τις λεπτομέρειες…. Πριν βιαστούμε να κατηγορήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό, αποδεικνύεται αναγκαίο (όταν κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια) για να έχουμε σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα. Έτσι, επισημαίνοντας αυτά που οι άλλοι προσπερνάνε, αυτομάτως αποκτάμε προβάδισμα. Τυχαία λέγεται πως… η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά;;;;    

Ο Δίας στην Παρθένο εγείρει θέματα εργασίας και γεννά το αίσθημα της υπηρεσίας, της προσφοράς και του εθελοντισμού. Υπό αυτή την έννοια, για να πάρουμε πρέπει να δώσουμε. Και δεν αναφέρομαι στην δωροδοκία αλλά, στην αποφυγή άκρατων εγωιστικών κινήτρων. Αν θες να πάρεις μέσα από μια σχέση, πρέπει να δώσεις κι εσύ. Πρέπει να σκύψεις και στις ανάγκες του άλλου. Και αντιστρόφως, αν μέχρι τώρα έδινες χωρίς αντάλλαγμα, καιρός να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου.

Την περίοδο που ακολουθεί, αυξάνεται η επιθυμία μας να εξασκήσουμε τις δεξιότητες μας και να ειδικευτούμε σε νέες τεχνικές. Μάθε τέχνη κι ας’ τηνε, που λένε, αλλά στην δεδομένη στιγμή θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Συνδυάζοντας και την γήινη φύση της Παρθένου και την αγάπη της προς την φύση, ευκαιρία να  εκμεταλλευτούμε εκείνα τα χωραφάκια που έχουμε ξεχασμένα στο χωριό. Κι όσοι από εμάς είμαστε καθαρά πρωτευουσιάνοι, τι ωραιότερο χόμπι από την κηπουρική ή την επαφή μας με την ύπαιθρο! 

Το μεγαλύτερο ελάττωμα της Παρθένου είναι η επικριτικότητα. Μην κρίνεις για να μην κριθείς, είπε ο Χριστός. Με την τάση να βρίσκουμε ψεγάδια στις συμπεριφορές των άλλων μετακυλίοντας τις ευθύνες, εμποδίζουμε την δική μας αυτοβελτίωση.  Άλλωστε, ποιος μας όρισε Σοφούς και άμεμπτους Διδάσκαλους; Σε αυτήν την θέση, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και παντός είδους αντιλήψεις περνάνε από το μικροσκόπιο της κριτικής μας ανάλυσης, πριν τελικά τις αποδεχτούμε. Όμως η παγίδα έγκειται στο γεγονός ότι ενίοτε απορρίπτουμε σημαντικές και έγκυρες ιδέες και συμβουλές, απλά και μόνο επειδή δεν τις καταλαβαίνουμε. Κι εδώ τον κύριο λόγο παίζει η ικανότητα της διάκρισης, που προαναφέραμε.

Μέσα από το ζώδιο της Παρθένου και τον Δία σε αυτή τη θέση, ενδυναμώνεται η σύνδεση του υλικού κόσμου με αυτόν των ιδεών. Μιλάμε για τις ιδέες που πηγάζουν από την ψυχή (φυσικός κυβερνήτης της Παρθένου ο Ερμής / εσωτερικός κυβερνήτης η Σελήνη) κι όχι απλά αυτές που υπάρχουν ως προϊόν σκέψης – εξωτερικής επίδρασης. Ως ζώδιο κατ’ εξοχήν προσγειωμένο και πρακτικό, υποσυνείδητα αντιλαμβάνεται ότι δεν κατέχουμε αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ η ύλη. Το σώμα μας είναι η φυσική κατοικία της ψυχής και του πνεύματος, και υπό αυτή την έννοια αισθάνεται ότι οφείλει να το σέβεται και να το προσέχει. Στην αντίθετη περίπτωση, η ψυχή αντιδρά στις αρνητικές δονήσεις «σωματοποιώντας» κάθε διάσπαση επικοινωνίας μεταξύ της ψυχής και της πρακτικής εφαρμογής. Η πνευματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σωματική. 

Εν κατακλείδι, την χρονική περίοδο του Δία στην Παρθένο, θα πρέπει να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα, να κάνουμε σωστή διαχείριση του χρόνου μας, να χαλιναγωγήσουμε τις χαοτικές καταστάσεις που εντείνουν το άγχος της καθημερινότητας, να διαχωρίσουμε τα χρήσιμα από τα μη, να είμαστε επίμονοι και αφοσιωμένοι και να εργαστούμε προς μια κατεύθυνση αργή αλλά σταθερή, και να βάλουμε επιτέλους τις ιδέες μας σε εφαρμογή. 

Με την είσοδο του Δία στην Παρθένο, έχουμε έντονη την ενεργοποίηση του Μεταβλητού στοιχείου (προσαρμοστικότητα και ευελιξία) καθώς ο Ποσειδώνας βρίσκεται ήδη στο ζώδιο των Ιχθύων ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο Κρόνος στον Τοξότη. Το όλο σκηνικό προϋποθέτει πλήρη διάλυση και εκ νέου συναρμολόγηση. Σκεφτείτε το εξής παράδειγμα: Έχουμε μια μηχανή που λειτουργεί μεν, αλλά ελαττωματικά. Διαλύουμε την μηχανή και βγάζουμε όλα τα επιμέρους εξαρτήματα (Ποσειδώνας στους Ιχθύες), τα εξετάζουμε λεπτομερώς και διακρίνουμε ποιο ή ποια από αυτά δημιουργούν πρόβλημα ή είναι άχρηστα  (Δίας στην Παρθένο). Συνδέουμε ένα ένα τα κομμάτια και ξαναφτιάχνουμε από την αρχή την μηχανή, χωρίς να απορρίπτουμε όλα τα μέρη, αντικαθιστώντας απλά τα χαλασμένα. Έτσι, καταλήγουμε σε ένα λειτουργικό και γερό μηχάνημα, ικανό να διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμα (Κρόνος στον Τοξότη). Με τον ίδιο τρόπο, όποιος τομέας της ζωής μας υπολειτουργεί, χωρίς να μπορεί να μας δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να διαλυθεί και να χτιστεί εκ νέου. 

Η πρώτη αναμέτρηση γίνεται στις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο Δίας θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ποσειδώνα: Σύγχυση και υπερβολές, οι οποίες είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε εξαπάτηση στις σχέσεις, τις συνεργασίες και την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Καθώς ο Ερμής κυβερνά την Παρθένο και την δεδομένη στιγμή θα γυρνά σε ανάδρομη πορεία, καλό θα ήταν να αποφύγουμε υπογραφές και συμφωνίες καθώς και να είμαστε επιφυλακτικοί σε συμβουλές και υποσχέσεις.

Τα ζώδια που συντονίζονται περισσότερο με τον Δία  στην Παρθένο είναι της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) είτε βρίσκεται εκεί ο Ήλιος μας είτε άλλοι προσωπικοί πλανήτες. Σε κάθε γενέθλιο χάρτη όμως, η Παρθένος καταλαμβάνει κάποιο οίκο, επομένως για όλους μας, επηρεάζει έναν ή περισσότερους τομείς.  Ας λειάνουμε λοιπόν το έδαφος, ούτως ώστε να υποδεχτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δώρα που μας επιφυλάσσει ο Δίας στην Παρθένο! Καλή διέλευση…
Άντζελα Τίκη

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε πως/που σας επηρέασε κατά τις προηγούμενες διελεύσεις του ή επίσης εάν ο γενέθλιος σας Δίας βρίκεται στο ζώδιο της Παρθένου

ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Από
Έως
25 Ιουλίου 1944
24 Αυγούστου 1945
16 Νοεμβρίου 1955
18 Ιανουαρίου 1956
07 Ιουλίου 1956
12 Δεκεμβρίου 1956
20 Φεβρουαρίου 1957
06 Αυγούστου 1957
19 Οκτωβρίου 1967
26 Φεβρουαρίου 1968
15 Ιουνίου 1968
15 Νοεμβρίου 1968
31 Μαρτίου 1969
15 Ιουλίου 1969
29 Σεπτεμβρίου 1979
26 Οκτωβρίου 1980
12 Σεπτεμβρίου 1991
09 Οκτωβρίου 1992
27 Αυγούστου 2003
24 Σεπτεμβρίου 2004
 

Τι σημαίνει για εσάς ο Δίας στην Παρθένο; Για προσωπικές προβλέψεις στείλτε μήνυμα στο angelatikis@yahoo.gr ή angelatikis@gmail.com ή επικοινωνήστε στο 6985714899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου