Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ



Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού – Κριού 27/09/2015



Τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου (αποκορύφωμα 05:50), λαμβάνει χώρα ένα σπάνιο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό φαινόμενο: Μια Ολική έκλειψη Σελήνης – Υπερπανσέληνος (το φεγγάρι θα βρίσκεται στο περίγειο του, δηλαδή στην ελάχιστη κοντινότερη απόσταση από την Γη) ενώ θα είναι το τέταρτο κατά σειρά και τελευταίο Ματωμένο Φεγγάρι της Σεληνιακής Τετράδας. Ανήκει στην σειρά SAROS 137. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε καθώς, η επόμενη φορά που θα επαναληφθεί είναι το 2033.



Η πανσέληνος αυτή σχεδόν συμπίπτει με την Φθινοπωρινή Ισημερία. Γίνεται στον άξονα Ζυγού – Κριού στην 04ο40’. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η Σεληνιακή έκλειψη λειτουργεί περισσότερο σε εσωτερικό επίπεδο, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθηματικά ζητήματα. Διεγείρει το υποσυνείδητο μας σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των εσωτερικών μας  αναγκών με την εξωτερική πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο σενάριο  πριμοδοτείται από τους Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται στον ίδιο άξονα (Βόρειος στον Ζυγό και Νότιος στον Κριό) και στην 00η38’ μια μοίρα με ιδιαίτερη βαρύτητα. Εδώ εκ των πραγμάτων όλες οι συναισθηματικές μας εμπειρίες «πέφτουν» στην αντίληψη του υποσυνείδητου και μας φέρνει αντιμέτωπους με τους αυτό-περιορισμούς  μας, δηλαδή τις φοβίες, ανασφάλειες και αυτόματες συνήθειες που μας παγιώνουν (το τσιμέντο στα πόδια δηλαδή). Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να βρούμε την εσωτερική δύναμη και το κίνητρο να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε μας μπλοκάρει.

Στον άξονα Ζυγού – Κριού λοιπόν, το σενάριο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την σχέση μας με τους άλλους (παντός τύπου: ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές, τους γονείς, τα παιδιά κτλ) αλλά με βασικό σημείο εκκίνησης ΕΜΑΣ. Η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Κριού, άρα η ανάγκη σχετίζεται με το «εγώ» μας. Εστιάζεται στην ανάγκη της ατομικής μας υπόστασης. Με κυβερνήτη τον Άρη (1ο δεκανό) ζητά να δράσει παίζοντας βασικό ρόλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί (Ήλιος) μέσα στις σχέσεις (Ζυγός) εισπράττοντας ικανοποίηση  και ευδαιμονία (1ο δεκανό κυβερνήτης Αφροδίτη).  Και δεν αναφέρομαι στην εγωκεντρική πλευρά αλλά σε αυτήν την αυθεντικότητας. Είμαι ΕΓΩ μέσα στις σχέσεις μου; Μήπως απορροφήθηκα και χάθηκα προκειμένου να συνυπάρξω αρμονικά και πάνω απ’ όλα να γίνω αποδεκτή/ος; ΕΓΩ που βρίσκομαι μέσα σε όλο αυτό; Αναλαμβάνω δράση λοιπόν, γιατί η ανάγκη μου με οδηγεί να ΕΙΜΑΙ ο εαυτός μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δρόμος είναι αυτός της επίθεσης. Γιατί σε ένα φορτισμένο κλίμα, οι εκρηκτικές αντιδράσεις θα φέρουν πλήρη ανισορροπία – και σε εμάς τους ίδιους, κάνοντας ζημιά αντί για καλό. 

Σε αυτό το σημείο θα σταθώ καθώς θα πρέπει να εξηγήσω πως ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι μεμονωμένο. Στο σύμπαν υπάρχει αλληλουχία και ροή, κάθε βήμα μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί τα αποτελέσματα μιας σειράς πραγμάτων. Ας πάμε λίγο πίσω, όταν το καλοκαίρι η Αφροδίτη (κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού) κινήθηκε σε ανάδρομη πορεία. Ήταν το πρώτο καμπανάκι που χτύπησε, τα πρώτα σημάδια που μας δόθηκαν, είτε πως δεν ήμασταν σε σωστές σχέσεις είτε πως είχαμε χάσει την ταυτότητα μας μέσα σε αυτές (επαναλαμβάνω όχι μόνο ερωτικές), και εν τέλει πως δεν «πλασάρουμε» σωστά το ποιοι είμαστε. Διαβάστε ανάδρομη Αφροδίτη… Το πρώτο 20ημερο του Σεπτεμβρίου, η αντίθεση Δία (Παρθένος) – Ποσειδώνα (Ιχθύες), έφερε πολλούς από εμάς αντιμέτωπους με μπερδέματα κι εξαπατήσεις αλλά, σε όσους συντονίστηκαν, οδήγησε και στην αναζήτηση του ιδανικού, ανοίγοντας κανάλια επικοινωνίας με το Θείο. Εισακούστηκαν οι προσευχές μας. Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/09 στο ζώδιο της Παρθένου (Νέα Σελήνη – ξεκινήματα), αποζητούσε την τελειότητα στην ζωή μας, την τάξη, την κατανόηση των καταστάσεων και τον διαχωρισμό των χρήσιμων από τα άχρηστα. Φτάνοντας στην Σεληνιακή έκλειψη των ημερών, θα πρέπει να χαλιναγωγηθεί η ορμή του Κριού ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε επωφελώς την διακριτική ικανότητα της Παρθένου και την μεθοδικότητα που χρειάζεται για να φτάσει στον στόχο της. 

Η Αφροδίτη κατά την διάρκεια της έκλειψης θα βρίσκεται στην 22η μοίρα του Λέοντα (3ο δεκανό – περιβάλλον Άρη) στην μοίρα που ξεκίνησε τον συνοδικό της κύκλο με τον Ήλιο στις 15 Αυγούστου. Μην υποτιμάτε άλλο τον εαυτό σας και μην αφήνετε και τους άλλους να σας υποτιμάνε! Εκτιμήστε τον και κάντε αυτά που αγαπάτε!!!

Με τον Ερμή και αυτόν στον Ζυγό να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, είναι λογικό να υπάρχει μια τάση αμφιταλάντευσης αλλά και αναποφασιστικότητας. Δεν αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση πως τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι τα σωστά. Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο γιατί και πάλι εστιαζόμαστε στον «άλλον» και όχι σε εμάς. Τι θέλει ΑΥΤΟΣ/Η, τι εννοεί ΑΥΤΟΣ/Η, κι όχι ΕΓΩ. Καθώς λοιπόν κινδυνεύουμε να χαθούμε στη μετάφραση, να θυμάστε πως αν λαμβάνετε λανθασμένα μηνύματα είναι γιατί εκπέμπετε κι εσείς. Όσο ανασφαλείς νιώθετε εσείς άλλο τόσο αισθάνονται και οι άλλοι. Μέχρι λοιπόν να φτιάξει ο πομπός, σκύψτε μέσα σας και φαντασιωθείτε την φύση των σχέσεων που θα θέλατε να έχετε από εδώ και μπρος. Να θυμάστε άλλωστε  ότι μέσα από τις σχέσεις καθρεπτίζεται ο εαυτός μας… 

Οι όψεις του Κρόνου στον Τοξότη με τους Δεσμούς και το συγκλίνων τρίγωνο Δία – Πλούτωνα, υπόσχονται να βρούμε τον «θησαυρό» αρκεί να λάβουμε δράση…. Θέλει Θάρρος και Τόλμη

Η σειρά SAROS 137 (18 S) ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 1564 και θα κλείσει στις 20 Απριλίου 2953. Στο σύνολο της θα δώσει 78 Σεληνιακές εκλείψεις και αυτή της 28ης Σεπτεμβρίου είναι η 26η/78.  




Για τον Ελλαδικό χώρο με συντεταγμένες Αθήνας, ο ωροσκόπος του χάρτη της έκλειψης βρίσκεται στην 16η06’ της Παρθένου, έχοντας επομένως ως κυβερνήτη τον Ερμή (ανάδρομος στον Ζυγό). Ο τομέας που ενεργοποιείται είναι ξεκάθαρα ο άξονας των διαπροσωπικών σχέσεων, με τον Ερμή να κινείται στον 1ο επίσης, επομένως μάλλον θα πρέπει να υποκύψουμε πάλι καθώς θα υπάρξουν απαιτήσεις που θα αφορούν τα εργασιακά και τον χώρο της Υγείας (Παρθένος). Έντονο παρασκήνιο (πολυαστρία στον 12ο) αλλά μάλλον θα καταλήξουμε σε συμφωνία ακόμα κι ενάντια στο συμφέρον μας (ο Κρόνος βρίσκεται στον 3ο σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Άρη) με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου