Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ερμής Αφροδίτη τρίγωνο Πλούτωνα



Όταν τα ημίμετρα δεν ικανοποιούν...

13 και 14 Μαΐου 2016


Λίγο μετά την έκλειψη του Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ερμής συνεχίζει το moonwalking του – τουτέστιν την ανάδρομη πορεία του – αναμοχλεύοντας μνήμες και πληροφορίες του παρελθόντος. Το επόμενο διήμερο, η συνάντηση του με την Αφροδίτη στον Ταύρο και το από κοινού τους τρίγωνο με τον Πλούτωνα – επίσης σε ανάδρομη πορεία, θα μιλήσει η πονεμένη καρδιά, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με όλα όσα κρύβαμε μέσα μας τόσο καιρό. Ανάλογα με το μέγεθος των καταπιεσμένων μας συναισθημάτων, τέτοια θα είναι και η έκρηξη του δικού μας ηφαιστείου. 


Κι ενώ η σύνοδος Ερμή Αφροδίτη θα μπορούσε να αποτελέσει μια χαλαρή συγκυρία για τις κοινωνικές, φιλικές και πάσης φύσης διαπροσωπικές σχέσεις, κάτω από το βλέμμα του σκοτεινού Γίγαντα Πλούτωνα, επιζητά να επιλυθούν ζητήματα για τα οποία μέχρι πρότινος κάναμε τα στραβά μάτια. Άλλη μια στιγμή αποκάλυψης καθώς, υγιής σχέση – είτε με τον εαυτό μας, είτε με τους άλλους – θεωρείται αυτή που είναι καθαρή, απαλλαγμένη από ζιζάνια και μυστικά.  Αν προσθέσουμε και τους ανάδρομους Άρηκαι Κρόνο στην εξίσωση, ας αναζητήσουμε τα κίνητρα, τους φόβους και τα μπλοκαρίσματα που μας κρατάνε γαντζωμένους σε πρόσωπα, καταστάσεις και –πάνω απ’ όλα – σε συμπεριφορές. Έτσι, αν την δεδομένη στιγμή δεν πετάμε την σκούφια μας από χαρά, σε οποιονδήποτε τομέα μας αναλογεί, θα πρέπει να μιλήσουμε από καρδιάς και να εκφράσουμε τα εσώψυχα μας. 

Υπό την σκέπη του Πλούτωνα, Ερμής και Αφροδίτη βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περιβάλλον ψυχρό (όχι λογικής όπως θα συνιστούσε ο Κρόνος) αλλά απογύμνωσης και αποκαθήλωσης.  Σκοπός δεν είναι να τρέχουμε ανέμελοι σε αγρούς με λουλουδάκια, αλλά, να στρώσουμε το έδαφος ούτως ώστε η χαρά που θα αποκομίσουμε να είναι ατόφια και ουσιαστική.   Αυτές τις μέρες ευνοούνται οι μαλαγανιές και τα τερτίπια, γι’ αυτό ας είμαστε υποψιασμένοι μήπως κάποιος/α προσπαθήσει να μας εκμεταλλευτεί και να μας χειραγωγήσει. Τσεκάρετε υποσχέσεις και λόγια που σκοπό έχουν να καθοδηγήσουν την σκέψη και την καρδιά σας. Προσοχή στις συμβουλές που δέχεστε καθώς μπορεί να αντικατοπτρίζουν την ψυχική σας κατάσταση και απλώς να επιβεβαιώνουν την συναισθηματική σας σύγχυση.  

Αρωγός στην εκτόνωση της συναισθηματικής μας έκφρασης, η Σελήνη από το φωτεινό και πύρινο ζώδιο του Λέοντα με το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό στον Κριό, ως μια ψυχική απελευθέρωση. 

Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε στρατόπεδο: θέλετε να έρθετε σε επαφή με την αλήθεια μέσα σας ή θέλετε να παίξετε τον ρόλο του «διαβολικού» αφέντη; Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν να λειτουργήσουν αβίαστα, αλλά σίγουρα η δεύτερη θα σας αφήσει σύντομα εκτεθειμένους…

Για τους Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους που είστε γεννημένοι στα μέσα του δευτέρου δεκαημέρου, ή έχετε ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες +/- 16ο-17ο, και αναλόγως τα ζώδια του Νερού, πέραν της παραπάνω ανάλυσης, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε την τύχη σας – κι ένα απλό δελτίο αρκεί – μπας και δεήσει το σύμπαν να λυπηθεί τα ζόρια σας.  Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο βραχνάς που λέγεται οικονομικά χρειάζεται την προσοχή σας, με εκ νέου σχεδιασμό ή αναδιαπραγμάτευση συμφωνιών. 

Μην επιτρέπεται σε ασήμαντους παράγοντες να καθορίζουν την προσωπική σας αξία. Ανακαλύψτε το διαμάντι που κρύβεται μέσα σας και μην αφήσετε κανέναν να σας το αφαιρέσει ή να το υποτιμήσει… 

Άντζελα Τίκη
αστρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου