Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit - τελικά ξημερώνει μια νέα μέρα;

Πόσο εφικτή μπορεί να είναι μια αποχώρηση;

 


Στις 23 Ιουνίου ξημέρωσε μια μέρα για την Αγγλία που θεωρητικά ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την Ιστορία της. Το πολυσυζητημένο Brexit φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα της Αγγλίας, με τον κόσμο να ψηφίζει σχεδόν οριακά υπέρ της αποχώρησης από την Ενωμένη Ευρώπη. 

Πολλές οι απόψεις επί του θέματος, άλλοι χαίρονται με το «ηχηρό» μήνυμα στο κεφάλαιο κι άλλοι διαφωνούν φοβούμενοι τις επιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία μας προσκυνάει τον νέο «Θεό» της εποχής μας – το χρήμα – και όλες οι αξίες και ο κώδικας ηθικής μας έχουν αυτόν τον τομέα ως την αφετηρία τους. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πλασματικό.

Όταν μιλάμε για την Αγγλία, μιλάμε για το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτω από το οποίο ενοποιήθηκαν η Αγγλία, η Ουαλία, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία. Αυτή η ένωση έγινε σταδιακά και σε βάθος χρόνου, με την τελική μορφή της να ολοκληρώνεται την 1η Ιανουαρίου 1801. 




Το δημοψήφισμα έγινε με την Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου, ένα ζώδιο επαναστατικό και προοδευτικό, και ως δείκτης «της ψυχής του λαού», αναζητά την αλλαγή και την αποδέσμευση. Την δεδομένη στιγμή, η Σελήνη σύγκλινε σε δύο ταυτόχρονες όψεις – σε τετράγωνο με τον στάσιμο-SD Άρη στην 23η μοίρα του Σκορπιού και σε εξάγωνο με τον Ουρανό (κυβερνήτη του Υδροχόου) στην 24η του Κριού. Στην όψη Σελήνης-Άρη αναγνωρίζουμε σημάδια θυμού, έντασης, εκδίκησης και συναισθηματικής απογοήτευσης που αναζητά διέξοδο ενώ ο Ουρανός προωθεί την αντίδραση. Η «στάση» του Άρη όμως φέρνει καθυστέρηση, επομένως είναι νωρίς ακόμη να αναγνωρίσουν οι Άγγλοι τις συνέπειες των πράξεων τους. 

Αυτό φαίνεται και στο ωροσκόπιο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο γενέθλιος Κρόνος στην 23η μοίρα του Λέοντα, είναι αυτός που ενεργοποιείται από τις προαναφερόμενες διελεύσεις. Κάτι λιγότερο από τους μισούς Άγγλους πολίτες φοβήθηκαν τις συνέπειες μιας αποχώρησης (ταυ τετράγωνο Σελήνης, στάσιμος SD Άρης με γενέθλιο Κρόνο), φοβήθηκαν να αντισταθούν στην εξουσία και προτίμησαν την «σταθερότητα» στις ήδη υπάρχουσες δομές, ενώ λίγο περισσότεροι από τους μισούς πολίτες προτίμησαν την αντίσταση και την αλλαγή στο σύστημα (ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο γίνεται το σημείο εκτόνωσης στην αντίθεση του με την Σελήνη). 

Το τρίγωνο του προοδευμένου Ήλιου στην 11η του Λέοντα από τον διελαύνοντα Κρόνο στην 11η του Τοξότη, δείχνει την δυνατότητα να εφαρμοστεί με επιτυχία το σχέδιο καθώς και ότι μπορούν να γίνουν σκληροί εάν το θέλουν (ο γενέθλιος Ήλιος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στην 10η του Αιγόκερου και κυβερνάται από τον Κρόνο). 

Ένας πολύ σημαντικός δείκτης αποδέσμευσης από το παρελθόν είναι οι προοδευμένοι Δεσμοί Σελήνης με τον γενέθλιο Ουρανό! Ο Νότιος Δεσμός στον Ζυγό (ζώδιο της ένωσης και της συνεργασίας) αφυπνίζεται από τον Ουρανό και προτρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση του Κριού, μεμονωμένα και ατομικά. Ο γενέθλιος Δίας στην 1η μοίρα του Λέοντα, προμοτάρει το σκηνικό και υποκινεί την χώρα να βρει τον εαυτό της. 


Στον χάρτη διακρίνουμε και το τετράγωνο του προοδευμένου Ήλιου με τον γενέθλιο Άρη στην 11η45’ του Ταύρου. Όποτε συναντώ αυτό το σχήμα, ή οποιαδήποτε δύσκολη όψη μεταξύ των δύο σωμάτων, γνωρίζω ότι έπεται κάποιο «διαζύγιο» κι όχι ομαλό (ακόμη κι αν στο γενέθλιο υπάρχει «εύκολη» όψη μεταξύ τους, όπως στην προκειμένη περίπτωση). Ίσως εδώ να μην αφορά μόνο το «διαζύγιο» με την Ε.Ε. αλλά και τις εσωτερικές προστριβές και αναταράξεις που προβλέπονται στην συνέχεια (συζητείται ήδη η πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας). Ως ζώδια του Σταθερού Σταυρού, η ενέργεια δεν εκτονώνεται σπασμωδικά αλλά υπάρχει διάρκεια – ακόμα και μετά το πέρας της όψης. Το τετράγωνο θα είναι σε ιδιομοιρία από τις 21 Σεπτεμβρίου, επομένως όσο πλησιάζουμε προς εκείνο το διάστημα τόσο πιο έντονη θα είναι η ενέργεια!  

Τι γίνεται λοιπόν στην συνέχεια;

Απ’ ότι φαίνεται η πραγματική δουλειά αρχίζει νωρίς το φθινόπωρο. Έχει προηγηθεί η σύνοδος Άρη-Κρόνου στην 9η μοίρα του Τοξότη, που ενεργοποιεί τον προοδευμένο Ήλιο του χάρτη. Κι ενώ το τρίγωνο μπορεί να φαντάζει ότι όλα είναι σχετικά εύκολα, η Ηλιακή έκλειψη της 1ης Σεπτεμβρίου, με απόκλιση δύο μοιρών από τον προοδευμένο Άρη στην 7η 34’ δείχνει την σκληρή, στοχευόμενη και σοβαρή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά και τα μεγάλα εμπόδια που θα συναντήσει. Άλλωστε το «διαζύγιο» του Ήλιου-Άρη που αναλύσαμε παραπάνω βρίσκεται στην πιο έντονη φάση του. Παρατηρούμε επίσης ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, την προοδευμένη σύνοδο ΕρμήRx-Δία στην 14η-15η μοίρα του Λέοντα που ενεργοποιείται από τον διελαύνοντα Άρη στην 14η του Τοξότη καθώς και την διελαύνουσα σύνοδο ΕρμήRx-Δία στην 28η της Παρθένου πάνω στον προοδευμένο Ουρανό του χάρτη. Πολλές διαπραγματεύσεις και μελλοντικά σχέδια αλλά με πισωγυρίσματα και αναθεωρήσεις. Θα μπορούσαν να πάρουν πίσω την απόφαση; Ή δεν θα μάθουμε πάλι όλες τις αλήθειες; Κομβικό σημείο η Σεληνιακή έκλειψη της 16ης Σεπτεμβρίου, όπου ο Δίας στον Ζυγό πάνω στην μοίρα του γενέθλιου Ουρανού και προοδευμένων Δεσμών Σελήνης, θα δώσει ένα τέλος, στο θέμα της αποδέσμευσης – αποχώρησης από την Ε.Ε. ή την διάσπαση σε εσωτερικό επίπεδο.
   

Το γεγονός ότι, ο προοδευμένος Άρης στην Παρθένο θα σχηματίσει τρίγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο Ήλιο το 2020, μια χρονιά σταθμός για την ανθρωπότητα – την στιγμή που επίσης ο διελαύνων Ουρανός θα βρίσκεται πάνω στον γενέθλιο Άρη – ίσως η Αγγλία να αποδειχτεί ο πιο μάγκας, έχοντας προνοήσει και προετοιμαστεί για τις επερχόμενες αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και διοίκησης. Αρκεί, να θελήσει να επιμείνει στον στόχο και να επικεντρωθεί στο συμφέρον του λαού της. Είδομεν!

Άντζελα Τίκη
Σύμβουλος Αστρολογίας

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου