Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο



«…Ότι αγάπησα κι ότι με πλήγωσε
απ’ το παρελθόν στο σήμερα με οδήγησε…»

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο 12ο♋54’
04 Ιουλίου 2016 – 14:02


Νέα Σελήνη στον Καρκίνο και η Σελήνη εδώ βρίσκεται στο σπίτι της, επιτρέποντας να εκφραστούν οι ποιότητες της στο maximum αλλά και να επιβληθεί στο Ήλιο και τον Ερμή που συμμετέχουν στο σχήμα. Έχοντας τον ηγετικό ρόλο, τα συναισθήματα παίρνουν τα ηνία αφήνοντας την αντικειμενική λογική στη δεύτερη θέση. Είναι μια στιγμή όπου αισθανόμαστε είτε την ανάγκη είτε πιο άνετα να εκφράσουμε αυτά που νιώθουμε και κρύβουμε μέσα μας για πολύ καιρό. Η τριπλή σύνοδος δημιουργεί την ανάγκη να γεφυρώσουμε την επικοινωνία ανάμεσα στο συναίσθημα και την λογική, το παρελθόν με το μέλλον, το υποσυνείδητο με το συνειδητό. 

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο εγωκεντρικό επομένως σε αρκετές περιπτώσεις τα συναισθήματα μας είναι πάνω απ' αυτά των άλλων. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου η συμπεριφορά  μας είναι παιδιάστικη ή οι άλλοι φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για τα αισθήματα μας.
Με την Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, ενεργοποιείται ο μηχανισμός της αρχέγονης και έμφυτης ικανότητας για μεταμόρφωση, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Το ένστικτο της επιβίωσης, μας οδηγεί στο παρελθόν και τις ρίζες μας, με την επιτακτική ανάγκη να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την παιδαριώδη αφέλεια μας. Η ανωριμότητα της ψυχής, η τάση μας να βρίσκουμε δικαιολογίες σε κάθε ατολμία και η προβολή του εαυτού μας στο πρόσωπο των άλλων, είναι στοιχεία που αυτή την περίοδο επιβάλλεται να διορθωθούν. 

Ο Άρης στον Σκορπιό και η Πλουτώνια επίδραση στην Νέας Σελήνης, αν μη τι άλλο μιλά για μεταμόρφωση του χαρακτήρα, της προσωπικότητας, της σκέψης, για δύναμη και ψυχικό σθένος, για την τιθάσευση του φόβου. Γιατί ο φόβος είναι αιχμαλωσία και όσο τον θρέφουμε τόσο μένουμε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις ψυχολογικής καταπίεσης – άλλοτε την υπομένουμε κι άλλοτε την δημιουργούμε.
Από την άλλη, όπου και όταν  εμπλέκεται ο Πλούτωνας, εκδηλώνονται βαθειά αισθήματα, με ένταση και πάθος. Γι’ αυτό και υπάρχει η ανάγκη να εκφράσουμε ή να μας εκφράσουν την αγάπη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουμε τις ανασφάλειες της απόρριψης αλλά και να νιώσουμε την απόλυτη σύνδεση.

Η αλήθεια πονάει, αλλά και μας λυτρώνει. Τις ημέρες αυτές αποκαλύπτονται πολλά μυστικά που μας ανοίγουν τα μάτια. Μην εκπλαγείτε αν συνειδητοποιήσετε πως υπάρχουν άτομα που σας ζηλεύουν, σας υπονομεύουν ή προσπαθούν να σας ελέγξουν. Κάποιες σχέσεις περνάνε σε άλλο επίπεδο – είτε προς το καλύτερο είτε μπαίνουν στον πάγο. Σε αυτό συνηγορεί και η όψη της Αφροδίτης με τον Ουρανό, που φέρνει απροσδόκητες εξελίξεις σε θέματα ερωτικά, φιλικά και συνεργασιών, διάρρηξη και απελευθέρωση αλλά και κεραυνοβόλα αισθήματα. Το σίγουρο είναι πως σε αυτή την φάση δύσκολα συμβιβαζόμαστε. 

Χαμογελάστε γιατί μετά απ’ όλα αυτά υπάρχει και έπαθλο. Ο ρόλος του Δία και των Δεσμών υπόσχονται ανταμοιβή στις προσπάθειες  όσων είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Αρκεί βέβαια να υπάρχει σχέδιο και στόχος και να μην προχωράμε στα κουτουρού. Αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο προκειμένου να γευτούμε την επιτυχία και να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, είναι η σκληρή δουλειά και η κατανόηση της τωρινής μας κατάστασης και η μελλοντική μας κατεύθυνση. Για την Παρθένο είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τα χρήσιμα στοιχεία, σκέψεις και απόψεις από αυτά που μας προκαλούν χάος και αποσυντονισμό.

Το τρίγωνο του Ποσειδώνα με την πολυαστρία στον Καρκίνο, ενισχύει το στοιχείο του Νερού και μας εμπνέει να ζήσουμε το όνειρο. Κάπως έτσι «ανοιγόμαστε» στα αβαθή και τον πλούτο της εσωτερικής μας ύπαρξης. Εδώ δεν υπάρχουν όρια, και η ανάγκη μας για κάθαρση είναι μεγάλη. Υπόσχεται πνευματικότητα και σύνδεση αρκεί να προϋπάρχει κάποια δομή, αλλιώς μπορεί να χαθούμε στον δρόμο. Μπορούμε πιο εύκολα να «παραδοθούμε», να προσευχηθούμε, να ελπίσουμε, να οραματιστούμε. Γιγαντώνει την φαντασία μας και το αίσθημα της «ιδιαιτερότητας»… ότι είμαστε ξεχωριστοί και εκλεκτοί. Κι εδώ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες και την αξία μας, αδυνατώντας να «γειώσουμε» τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το υποσυνείδητο μας. Ο ρόλος του Κρόνου (σε όψη χιαστί) είναι έμμεσος μεν αλλά υπαρκτός. Η αξιολόγηση της αλήθειας απαιτεί προσπάθεια και επιμονή.   Καθώς ο Ποσειδώνας έχει την τάση να θολώνει τα πράγματα, τα ασαφή όρια ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο, ή την φαντασία από την πραγματικότητα, εύκολα μπορεί να παρασυρθούμε σε έναν συναισθηματικό κυκεώνα…
Από εμένα με όλη μου την αγάπη, σας εύχομαι να έχετε μια ευχάριστη κι εποικοδομητική Νέα Σελήνη

Άντζελα Τίκη 

Αστρολόγος
angelatikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου