Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου στον Τοξότη



Ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούριου κύκλου στην ζωή μας. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου γίνεται στις 23-24 Αυγούστου 2016, στην 9ο♐53’ πάνω στον Βασιλικό Αστέρα Αντάρη, που βρίσκεται στην καρδιά του αστερισμού του Σκορπιού και περιγράφεται ως ο «Φύλακας της Δύσης», το σημείο που δύει ο Ήλιος κι επέρχεται το τέλος. Αυτομάτως, ο συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Εδώ, υπάρχει ένταση, εμμονή και η δύναμη της μετάλλαξης μέσα από το ταξίδι που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε. Η ονομασία Αντάρης προέρχεται από το Αντί-Άρης, ενώ έχει ποιότητες Άρη-Δία. Ως Βασιλικός Αστέρας υπόσχεται μεγάλες τιμές και επιτυχίες όμως από την άλλη μπορεί να δείξει το σημείο της αυτοκαταστροφής μας, το αυτοκτονικό τσίμπημα του Σκορπιού όταν εγκλωβίζεται. Συνδυάζοντας και τα δύο μπορούμε να πούμε πως θέτοντας αυτή την στιγμή έναν στόχο, υπηρετώντας τον σωστά και πειθαρχημένα μπορούμε να έχουμε μεγάλη επιτυχία, αρκεί να γνωρίζουμε μέχρι που είναι τα όρια μας και τι είναι αυτό που πρέπει να θυσιάσουμε προκειμένου το αποτέλεσμα να μην είναι καταστροφικό. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο συνοδικός κύκλος βρίσκεται υπό την επιρροή του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες και την Ηλιακή Έκλειψη της 1ης Σεπτεμβρίου στην Παρθένο και στην 9η επίσης μοίρα, πολλαπλασιάζοντας την δυναμική και την σπουδαιότητα της.

Κατά παράδοση, ο Άρης και ο Κρόνος είναι δύο ασύμβατοι μεταξύ τους πλανήτες, καθώς, ο μεν πρώτος ζητά δράση ενώ ο δεύτερος αυτοσυγκράτηση. Αν και σε γενικό πλαίσιο υπάρχει μια λογική, μια τέτοια μονόπλευρη  προσέγγιση αφαιρεί τις εποικοδομητικές δυνατότητες που μπορούμε να εισπράξουμε από αυτήν την σύμπραξη. Σε μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή της δράσης, μέσα από την θεά Αθηνά συναντάμε τις Κρόνιες ποιότητες της πράξης - την στρατηγική, την φιλοσοφημένη δραστηριότητα, την μελετημένη κατάστρωση σχεδίων

Η όψη αυτή λειτουργεί σε δύο ταχύτητες: από την μία φέρνει στο προσκήνιο αισθήματα φόβου, απογοήτευσης και περιορισμού, κι από την άλλη την θέληση για στοχευόμενη δράση, προγραμματισμό, δημιουργία νέων βάσεων και δεδομένων, την απόκτηση εξουσίας στον τρόπο που λειτουργούμε. Οι δύο αυτές κατευθύνσεις δεν ακυρώνουν η μια την άλλη. Για να φτάσουμε στον απώτερο σκοπό μας, αυτόν την ωρίμανσης και της προόδου, χρειάζεται μάλλον να περάσουμε πρώτα από την συνειδητοποίηση της δυσκολίας, και στην συνέχεια στην αντιμετώπιση της.  
Ο ρόλος του Άρη δεν είναι συμπτωματικός  και επιπόλαιος. Χρειάστηκε πρώτα να κάνει ένα επικό ταξίδι στον «κάτω κόσμο», να παλέψει με δαίμονες και τέρατα, και στην συνέχεια να τα φέρει στο φως που λυτρώνει. Η ανάδρομη πορεία του ξεκίνησε στις 17 Απριλίου με την «παραλίγο» σύνοδο του με τον Κρόνο. Οι συγκυρίες δεν ήταν τυχαίες. Για να πηδήξεις ψηλότερα πρέπει να πάρεις ώθηση από τον πάτο. Σκοπός του λοιπόν ήταν να ταράξει την νεκρική ησυχία της σκοτεινής μας πλευράς, με μια ηρωική εξόρμηση που θα κατέλυε τις φοβίες μας, τα κόμπλεξ μας, τις σκιές που μας καταδιώκουν. Έχοντας πράξει αυτά, τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε  έναν νέο κύκλο, έχοντας πλέον ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, αφού έχουμε ρίξει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στο υποσυνείδητο και το συνειδητό. Λογικά, θα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι στο τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε, που και πως μας εξυπηρετεί ως οντότητες. Είμαστε κυρίαρχοι της μοίρας μας και την διαγράφουμε εμείς με Σοφία και Αυτοκυριαρχία.
Αν όμως προηγουμένως χάσαμε την μάχη, αν φοβηθήκαμε να πολεμήσουμε τα τέρατα, ο νέος κύκλος μας βρίσκει γεμάτους ανασφάλεια, ασάφεια κι εκτός πραγματικότητας. Αισθανόμαστε ότι η ζωή παίζει το δικό της παιγνίδι κι εμείς είμαστε απλά θεατές. Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με πριν, ίσως και σε χειρότερο. Ανίκανοι να κινηθούμε με τα πόδια κολλημένα στον βούρκο,  αφηνόμαστε στην μοίρα μας, χωρίς ίχνος ωριμότητας και αντοχής…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτός ο συνδυασμός όμως μπορεί να φέρει και την πεισματική εμμονή στην δική μας υποκειμενική Αλήθεια. Ο Κρόνος μας προκαλεί να δούμε κατάματα τους αυστηρούς κανόνες που υπακούμε στην ζωή μας, τα «κουτάκια» μέσα στα οποία μπαίνουμε, τους αυτοπεριορισμούς που υποβαλλόμαστε και οι οποίοι πιθανόν να μας έχουν κληρονομηθεί από την οικογένεια και την κοινωνία συνολικά. Δοκιμάζει το επίπεδο της ψυχικής μας ωριμότητας, την υποσυνείδητη αντιληπτική μας δύναμη και την σύνδεση της με το συνειδητό. Ακόμα περισσότερο, ο Κρόνος στον Τοξότη απαιτεί να ανέβουμε σε υψηλότερα σκαλοπάτια και να αποδεσμευτούμε από την ακατέργαστη και άβουλη ενέργεια και ένστικτα.
Οι εξωτερικές συνθήκες αντικατοπτρίζουν την εσωτερική μας διάσταση. Η απογοήτευση και η ψυχρότητα που βιώνουμε σε πρακτικό επίπεδο, είναι ουσιαστικά το καθρέφτισμα μας. Λαμβάνουμε αυτό που δίνουμε, την ενέργεια που εκπέμπουμε. Αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, πως περιμένουμε να μας αγαπήσουν; Αν δεν πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, πως περιμένουμε να μας εμπιστευτούν οι άλλοι; Αν δεν αντέχουμε την ευτυχία, πως μπορούμε να την βιώσουμε; Όταν πάλι πασχίζουμε να αποκτήσουμε ή κατακτήσουμε πράγματα που δεν μας «εξυπηρετούν» όταν παλεύουμε για πράγματα τα οποία δεν είμαστε προορισμένοι, συναντάμε εμπόδια και αναποδιές. Ας σκεφτούμε λοιπόν τι είναι αυτό που φοβόμαστε, τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να πάρουμε τα ηνία της ζωής μας, τι είναι αυτό που μας δένει τα χέρια, πως μπλοκάρουμε ή υποθάλπουμε τις σχέσεις μας, την πρόοδο μας, την εξέλιξη μας.

Στην δεδομένη στιγμή καλούμαστε να φέρουμε στην επιφάνεια όλα μας τα καταπιεσμένα απωθημένα (Κρόνος) και να αναλάβουμε δράση (Άρης), ούτως ώστε να υπερπηδήσουμε τα «τείχη» που έχουμε χτίσει. Αν στον αντίποδα καταναλώνουμε όλες μας τις προσπάθειες για να θάψουμε ακόμη βαθύτερα τον πόνο και τις ξεχασμένες εμπειρίες που αντιλαμβανόμαστε ότι αναδύονται, το αποτέλεσμα θα είναι να βιώσουμε συναισθήματα μιζέριας και κατάθλιψης. Γιατί κάτι μέσα μας έχει ξυπνήσει και φωνάζει «είμαι εδώ, μην με αγνοείς».

Ακολουθώντας βασικούς κανόνες είναι η στιγμή να θέσουμε προτεραιότητες, να βάλουμε όρια σε όσους μας απομυζούν την ενέργεια μας, να καταρρίψουμε τους αυτό-περιορισμούς και να διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας, να επανεξετάσουμε τον έλεγχο που ασκούμε (πού πρέπει και που όχι), να ενδυναμώσουμε την θέληση μας καθώς σε αρκετές περιπτώσεις θα δοκιμαστούν οι αντοχές  μας, να επιλέξουμε τις μάχες που θα δώσουμε, να θέσουμε τους στόχους εκείνους που πηγάζουν από την Αλήθεια μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου