Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλιακή Έκλειψη Σεπτεμβρίου στην Παρθένο



Ηλιακή έκλειψη 1 Σεπτεμβρίου 2016


Ο Σεπτέμβρης μας κάνει ποδαρικό με την Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο της Παρθένου, στην 9ο21’. Μια μοίρα των μεταβλητών που ενεργοποιείται πολλάκις το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει να μας απασχολεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ο Ποσειδώνας από το τέλος Σεπτέμβρη έως το πρώτο δεκαήμερο του 2017 θα κινείται εκεί, κι όχι μόνο - στις 7 Ιανουαρίου ο συνοδικός κύκλος Άρη-Ποσειδώνα θα γίνει στην 9ο44’ των Ιχθύων. 


Η έκλειψη ανήκει στην σειρά Saros 135, η οποία ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 1331 (22:46:38 UTC) στο ζώδιο του Καρκίνου (20ο 31’) με Ερμή και Βόρειο Δεσμό στο ίδιο ζώδιο, ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκονταν πάνω στον Νότιο Δεσμό, κάνοντας την αυτομάτως άκρως συναισθηματική – κυβερνήτης Σελήνη. Η επιρροή της στο τρίτο δεκανό, με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα είναι ψυχική, εσωτερική και/ή χρωματίζεται από την πνευματική ευαισθησία που εκφράζεται από το ζώδιο που γίνονται οι εκλείψεις αυτής της σειράς στην συνέχειαστην περίπτωση μας στην Παρθένο -   «Eclipse Interpretation Manual Rose Lineman».

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η έκλειψη στην 9η μοίρα της Παρθένου γίνεται στο πρώτο δεκανό που κυβερνάται από τον Ερμή, και ο Ερμής βρίσκεται επίσης στην Παρθένο σε ανάδρομη πορεία, προσδίδοντας του εσωτερικότητα, μεταστροφή επικοινωνίας με τον εαυτό μας και αληθινής αυτοκριτικής. 

Το σχήμα που κυριαρχεί είναι το ταυ τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης στην Παρθένο, Άρη-Κρόνου στον Τοξότη και Ποσειδώνα στους Ιχθύες. Είμαι σίγουρη πως θα έχετε διαβάσει την δυσκολία που ασκείται μέσα από αυτήν την έκλειψη. Θα συμφωνήσω πως δεν πρόκειται για έναν χαλαρό «περίπατο», θα διαφωνήσω όμως ως προς την καταστροφολογία. Όπως έχω πει επανειλημμένα, η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια ώστε «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» ή  ὃν οὐ τύπτει λόγος τύπτει ράβδος όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. 




Το ζώδιο της Παρθένου είναι αυτό μέσα από το οποίο αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο άγχος καθώς, είναι το σημείο  που επικρατεί το μεγαλύτερο χάος και προσπαθούμε ακατάπαυστα να ξεδιαλύνουμε τα χρήσιμα από τα άχρηστα, να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας, να βάλουμε προτεραιότητες, να «καθαρίσουμε» τον χώρο μας. Είναι η καθημερινότητα μας, το πρόγραμμα μας, η ρουτίνα μας. Πάνω από όλα όμως, είναι η Γραμμή Παραγωγής του τελικού «προϊόντος». Μέσα από τα 5 προηγούμενα ζώδια έχει δημιουργηθεί το Εγώ μας και τώρα ετοιμαζόμαστε να το παρουσιάσουμε στους άλλους μέσα από το ζώδιο του Ζυγού. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο λοιπόν πρέπει να ξεσκαρτάρουμε την φύρα, να απαλλαγούμε από ελαττωματικές συνήθειες και καταστάσεις  προς όφελος της προσωπικής μας ευζωίας και προκοπής. Οτιδήποτε περιττό αφήνουμε στις αποθήκες μας, τι όφελος μπορεί να μας προσφέρει, παρά μόνο να μας βαρύνει και να πιάσει χώρο. Από αυτά εκδηλώνονται τα άγχη και η σωματοποίηση τους στο φυσικό μας σώμα. 

Η επίδραση του Άρη-Κρόνου και του Ποσειδώνα πάνω στην έκλειψη, δημιουργεί εναλλαγές ψυχικής ενδυνάμωσης και εξασθένισης. Η θέση του Ήλιου είναι ουδέτερη, όμως η Σελήνη στην Παρθένο δεν είναι στα φόρτε της (συγχωρέστε με οι έχοντες αυτήν στον γενέθλιο, αλλά όσοι με γνωρίζετε σας τα έχω πει). Αναλύει τα πάντα, γίνεται επικριτική, κολλά σε λεπτομέρειες, οι ανασφάλειες λειτουργούν εις βάρος του συναισθήματος και δεν μπορεί εύκολα να αφήσει την λογική. Εδώ μάλιστα που δέχεται και πιεστικές επιδράσεις (ειδικά από τον Άρη) λίγο θέλει για να μετατρέψει τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις σε εμμονική κατάσταση. Αντικειμενικά πρόκειται  για εσωτερική ένταση, αλλά κάποιος πρέπει να την πληρώσει, σωστά;  Το ζητούμενο στο σύνολο είναι να ξεπεράσουμε τον εγωκεντρισμό, την ψυχρότητα, την απογοήτευση, το να βλέπουμε τα πάντα αρνητικά, μαύρα κι άραχνα. Αν λοιπόν η ακαμψία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας, είναι δεδομένο ότι δεν θα μας βγει σε καλό. Ας είμαστε ευγνώμονες για όλα τα καλά που έχουμε και όσα έχουμε πετύχει. Επειδή όλοι οι άνθρωποι δεν έχουμε την ίδια διάθεση για εξέλιξη και αυτοκριτική, αν έρθετε αντιμέτωποι με τέτοια άτομα τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε πεζοδρόμιο. Αν δεν σας εκτίμησαν έως τώρα, γιατί να σας εκτιμήσουν στην πορεία; Μάλλον δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν να δικά τους ελαττώματα και τρέφονται εντοπίζοντας τα δικά σας…

Ο Ποσειδώνας σηκώνει αμμοθύελλες συναισθηματικής σύγχυσης, με μια τάση εμμονικής συμπεριφοράς. Αν τα συναισθήματα μας καθοδηγούν, ποια είναι η βάση τους; Είναι αγνά και καθαρά; Ή χρωματίζονται από ανασφάλειες; Όντας σε αντίθεση με τον Ήλιο-Σελήνη, χρειάζεται προσοχή στα άτομα που απλώνουν χείρα βοηθείας ή στα κίνητρα που τους φέρνουν στο διάβα μας ή τους λόγους που επιλέγουμε να τους εμπιστευτούμε. Χρειάζεται η δύναμη της λογικής και η εμπιστοσύνη στην φωνή της ψυχής μας, που μας ζητά να θυσιάσουμε κάτι, κάτι που του έχουμε δώσει αξία που δεν κατέχει αντικειμενικά. 

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Τρίτο και τελευταίο τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα αυτό τον μήνα (ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου) ας φέρουμε την αγνότητα στην ζωή μας διαλύοντας το κατεστημένο που δεν μας εξυπηρετεί… διαβάστε εδώ
Εύχομαι η έκλειψη αυτή να σας δώσει τα φώτα της για το καλύτερο στην ζωή σας. Από εμένα, με όλη μου την αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου