Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit - τελικά ξημερώνει μια νέα μέρα;

Πόσο εφικτή μπορεί να είναι μια αποχώρηση;

 


Στις 23 Ιουνίου ξημέρωσε μια μέρα για την Αγγλία που θεωρητικά ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την Ιστορία της. Το πολυσυζητημένο Brexit φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα της Αγγλίας, με τον κόσμο να ψηφίζει σχεδόν οριακά υπέρ της αποχώρησης από την Ενωμένη Ευρώπη. 

Πολλές οι απόψεις επί του θέματος, άλλοι χαίρονται με το «ηχηρό» μήνυμα στο κεφάλαιο κι άλλοι διαφωνούν φοβούμενοι τις επιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία μας προσκυνάει τον νέο «Θεό» της εποχής μας – το χρήμα – και όλες οι αξίες και ο κώδικας ηθικής μας έχουν αυτόν τον τομέα ως την αφετηρία τους. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πλασματικό.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Νέα Σελήνη στους Διδύμους





Με την ανατολή της 6ης Ιουνίου, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων, αποτελεί ένα πολύ δυναμικό κοσμικό γεγονός, καθώς ενεργοποιείται όλος  ο μεταβλητός σταυρός.
Στις 6:00 το πρωί, ο  Ήλιος και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται στην 14ο53’ μόνο που μαζί τους στην ίδια μοίρα θα βρίσκεται και η Αφροδίτη. Μιλάμε λοιπόν για μια τριπλή σύνοδο αντιμέτωπη με τον Δία στην Παρθένο, τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες (οι δύο τελευταίοι ολοκληρώνουν το μεταξύ τους τετράγωνο 18/06... άρθρο εδώ)