Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Νέα Σελήνη στον Κριό



07 Απριλίου 2016


Η «Super-Hot» Νέα Σελήνη της  7ης  Απριλίου στο ζώδιο του Κριού (18ο♈04’), στις 14:24 με συντεταγμένες Ελλάδας, έρχεται να δώσει έμφαση στον τρόπο δράσης μας. Διαθέτει πύρινη χροιά και πλεονάζουσα – μα προπαντός – ασυγκράτητη ενέργεια. Και κάπου εκεί βιώνουμε  τον αντίκτυπο των πράξεων μας.


Κάθε Νέα Σελήνη σχετίζεται με νέα ξεκινήματα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Κριό. Η θέση του Ήλιου εδώ βρίσκεται σε έξαρση, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της Άνοιξης και την απαρχή ενός νέου κύκλου ζωής. Βρισκόμαστε σε στάδιο ανάπτυξης της ζωής μας αλλά και της προσωπικότητας μας. Η Σελήνη στην ίδια θέση πριμοδοτεί την σπιρτάδα, το κουράγιο και την διάθεση για άμεση αντίδραση, όμως συχνά υποκινείται από την έξαψη της στιγμής – τουτέστιν, αλίμονο αν έχει τα νεύρα της!  Θέλει εδώ και τώρα, φουντώνει και σβήνει αστραπιαία…

O Ουρανός προπορεύεται κατά δύο μοίρες από τα φώτα – Ήλιο & Σελήνη. Η άμεση συμμετοχή του, δεν μας επιτρέψει να τον αψηφήσουμε. Η παρουσία του γίνεται τόσο αισθητή που χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για να τον παρακολουθήσουμε. Στην αρνητική του έκφραση, με όλες μας τις αισθήσεις οξυμένες, δύσκολα ανεχόμαστε οτιδήποτε πέραν όσων εξυπηρετούν τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Το «Εγώ» μας γίνεται το επίκεντρο. Ξαφνικά νιώθουμε τον αέρα να λιγοστεύει, σαν να μικραίνει ο χώρος που κινούμαστε.  Με πνεύμα επαναστατικό αντιδράμε σπασμωδικά σε κάθε υπόδειξη. Αρχικά η κατάσταση μοιάζει μάλλον σχιζοφρενική.  Ουσιαστικά όμως είναι μια περίοδος αφύπνισης. Η «ανεξαρτησία» που αποζητάμε προϋποθέτει μια προσωπικότητα απελευθερωμένη από επίκτητες επιδράσεις και παρεμβολές… Πως φτάνουμε εκεί; Όντας αυθεντικοί!!!


Ο Ουρανός – ως παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου – μας καλεί να λειτουργήσουμε ομαδικά, χωρίς όμως να αφομοιωθούμε από την μάζα.
 Ένα σύνολο είναι «υγιές» όταν αποτελείται από «υγιείς» μονάδες…


Το όλο σκηνικό θυμίζει αγώνα Grand-Prix, με το γκάζι πατημένο στο πάτωμα αρκεί να φτάσουμε πρώτοι. Με τον Άρη όμως (κυβερνήτη της έκλειψης) να βρίσκεται σε στάσιμη πορεία (από τις 17 Απριλίου θα είναι ανάδρομος) στον Τοξότη, βάζει φρένο στις αλόγιστες ενέργειες. Ανακόπτει την πορεία ούτως ώστε να κινηθούμε οργανωμένα, ψύχραιμα, μεθοδευμένα, και πάνω απ’ όλα συνειδητοποιημένα. Μας δίνει την ευκαιρία να ελέγξουμε την ορμητικότητα μας και να στραφούμε στην αλήθεια που κρύβεται μέσα μας.  

Η Αφροδίτη από τον Κριό - αν και σε θέση πτώσης -  εναρμονίζεται μαζί του και αναζητά την αληθινή ικανοποίηση. Δεν φημίζεται για την υπομονή και την σταθερότητα της, το πάθος και η θερμότητα της όμως αρκούν  για να ξυπνήσουν τα πνεύματα. Ο εγωκεντρισμός της προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά, επομένως καλό θα ήταν να σκεφτούμε και τα συναισθήματα των άλλων. Η χαρά δεν βρίσκεται έξω… ξεκινά από εμάς!


Τελικά να το κάνουμε το βήμα; Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη περίοδος είναι σημείο εκκίνησης. Οι συνθήκες όμως φαίνεται πως δεν είναι κατάλληλες για να ευοδωθούν άμεσα τα αποτελέσματα. Βάζουμε ψυχή, καρδιά και τσαγανό, και εκμεταλλευόμαστε το υπόλοιπο της άνοιξης ούτως ώστε να δρομολογήσουμε το σχέδιο (Ερμής ανάδρομος 28/04 έως 22/05) δράσης μας (Άρης ανάδρομος 17/04 έως 30/06). 

Στην παρούσα φάση, το ζητούμενο είναι να δηλώσουμε θέση, να προσδιορίσουμε την ατομικότητα μας. Αυτό βέβαια απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από μέρους μας καθώς δηλώσεις τύπου «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», δυσχεραίνουν την αρμονική μας συνύπαρξη. Καλό θα ήταν να διακρίνουμε  πότε και που αξίζει να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. 

Ίσως ο καλύτερος αρωγός να γίνεται ο Ερμής στον Ταύρο, θέση πιο γειωμένη, λογική και πρακτική, αν και ενίοτε εμμένει αδίκως στην δική του θέση με τα πόδια στυλωμένα στο έδαφος. Όταν αξίζει όμως,  το  πείσμα του αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο. Ο Ερμής ηγείται της πομπής των 5 ουράνιων σωμάτων που κινούνται στριμωγμένα μέσα σε 30 μοίρες (Αφροδίτη στην 2η Κριού, Σελήνη-Ήλιος-Ουρανός, Ερμής στην 2η Ταύρου). Στην εκπνοή του Μαρτίου, έδωσε πρώτος το στίγμα αυτής της περιόδου.

Προχωρώντας προς την πανσέληνο στις 22 Απριλίου, η Αφροδίτη θα φτάσει στον Ουρανό, αποκαλύπτοντας την αξία της ελευθερίας μας, της αυτό-έκφρασης μας, της δημιουργικότητας μας, της ατομικότητας μας, της προσωπικότητας μας, της εικόνας μας. Ξεκινώντας από τώρα λοιπόν, κρατάμε καταστάσεις, σχέσεις και συνεργασίες που αποδίδουν και διακόπτουμε αυτές που δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα.

Το πνεύμα της Νέας Σελήνης είναι να αναπτυχθούμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη μέσα σε ρεαλιστικά πλαίσια (τρίγωνο με Κρόνο στον Τοξότη). Θα πρέπει να κυριαρχήσουμε πάνω στον εαυτό μας και τις φιλοδοξίες μας (τετράγωνο με Πλούτωνα στονΑιγόκερω). Έτσι θα μπορέσουμε να πάψουμε να αντιστεκόμαστε στις αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε ένα καινούριο ανανεωμένο αύριο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου