Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ στον ΣΚΟΡΠΙΟ

Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι όταν οι Σκιές Χορεύουνε στο Φως;




Ήλιος/Σελήνη 19η 01’  

Νωρίς το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα στις 19:47, η Σελήνη συναντά τον Ήλιο στο ζώδιο του Σκορπιού, καθορίζοντας την Νέα Σελήνη του μήνα.


Όταν αναλαμβάνει ο Σκορπιός, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πόσο μάλλον όταν εκεί βρίσκεται και ο ρυθμιστής των συναισθημάτων – η Σελήνη. Ο Mr. Μυστήριο δεν αποκαλύπτεται εύκολα. Κρυμμένος πίσω από τις σκιές, υποχωρεί στην ασφάλεια της «σπηλιάς» του σε μια αρχέγονη πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. 

Είναι ο φόβος που τον καθηλώνει, ο φόβος να δει το φως. Γιατί όσο μένει αιχμάλωτος στα κατώτερα πάθη του, την ζήλεια, τα απωθημένα συναισθήματα, την ευθιξία και την τάση του να ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής του αλλά και τα άτομα που τον περιβάλλουν, τόσο απομακρύνεται από την μεταμόρφωση και την αναγέννηση που επιτάσσει ο Φοίνικας – ο αετός που μπορεί να πετάξει πιο κοντά στον Ήλιο και σύμβολο του Σκορπιού. Αυτό το πανίσχυρο σύμβολο συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός.

Όμως, πως μπορείς να γνωρίσεις την αξία της μέρας αν δεν υπάρξει νύχτα, το φως αν δεν υπάρξει σκοτάδι, ή τον θάνατο χωρίς την ζωή; Αυτό είναι το σύνθημα λοιπόν! Όλη η δύναμη που κρύβεται μέσα μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε πάθος για την ζωή, σε πάθος για ότι μας ολοκληρώνει. Οποιος φοβάται ν’αντικρίσει τα σκοτάδια του,πνίγεται μέσα σ’αυτά.

Η Σελήνη και ο Ήλιος του χάρτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στην Παρθένο, γεγονός που φέρνει ευκαιρίες στα εργασιακά και την καθημερινότητα μας, αρκεί να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, και αρκεί να είμαστε συνετοί και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ο Ερμής, επίσης στο ζώδιο του Σκορπιού και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα (κυβερνήτη του Σκορπιού) στον Αιγόκερω, αν μη τι άλλο λειτουργεί σε ένα πνεύμα βαθύτατης λογικής, επιμονής, ευστροφίας, ερευνητικότητας και αποτελεσματικότητας. Ενίοτε βέβαια καταβάλλεται από το αίσθημα της καχυποψίας και του φόβου, γι’ αυτό και κάποιες φορές μπορεί να «πιάσετε» τον εαυτό σας να αμφισβητεί όσα ακούει, ή να σας βασανίζουν παλαιότερες αποτυχίες και κακές εμπειρίες. Αντ’ αυτού, αντλήστε δύναμη από τα παθήματα σας και μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη. 

Η σύνοδος του Άρη στην Παρθένο με τον Βόρειο Δεσμό δίνει το κίνητρο, την ώθηση και τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας να αναλάβουμε την πρωτοβουλία της δράσης. Δράση όμως κατόπιν ωρίμου σκέψεως και όχι ανεξέλεγκτη, παρορμητική ή εκδικητική. Για μια ακόμη φορά τονίζεται η έννοια της σύνεσης και του προγραμματισμού. Σπείρουμε τώρα και θερίζουμε ώριμες καταστάσεις. 

Η Αφροδίτη από το ζώδιο του Ζυγού – το ζώδιο που κυβερνά, δημιουργεί την ανάγκη για αρμονική συνύπαρξη και εξομάλυνση των σχέσεων. Το εξάγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη καθορίζει τις αξίες στην ζωή μας και την δημιουργική μας πλευρά που επιζητά να πάρει σάρκα και οστά. Εκφράζει το πνευματικό μας επίπεδο, την ανώτερη αισθητική μας, την καλλιτεχνική μας έκφραση. Στην προκειμένη περίπτωση καταφέρνει να ξεφύγει από την σφαίρα του ιδεατού και αποσκοπεί στην υλοποίηση των σχεδίων με την ανάληψη της ευθύνης που απαιτείται. 

Ο Ουρανός από τον Κριό φαίνεται να καλπάζει σαν μοναχικός καβαλάρης αφού ουσιαστικά δεν σχηματίζει κάποια κύρια όψη με τους υπόλοιπους πλανήτες. Στην πραγματικότητα όμως, είναι σε χιαστί με την Σελήνη – Ήλιο (Σκορπιός) καθώς επίσης και με τον Δία (Παρθένος), δίνοντας ένα YOD – Το δάχτυλο του Θεού.***  Η συμβολή του στην Νέα Σελήνη δημιουργεί ένα ακαθόριστο αίσθημα κατεπείγοντος, μια εσωτερική ένταση και επαναστατική διάθεση, την ανάγκη να ξεφύγουμε από την στασιμότητα ASAP - όσο πιο γρήγορα γίνεται ελληνιστί. Οι συνθήκες όμως δεν προοιωνίζουν κάτι τέτοιο καθώς κάθε βιαστική κίνηση πάει κόντρα σε αυτό που το σύμπαν κρίνει απαραίτητο τη δεδομένη στιγμή:  Την σταδιακή ανάπτυξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παρελαύνει με το σύνθημα «σπάστε τα δεσμά σας», τα δεσμά που – αν επιστρέψουμε στην αρχή – κρύβονται πίσω από τις σκιές του Σκορπιού, τις ενδόμυχες πληγές και φοβίες μας, τα λάθη μας , τα πάθη μας! 

Άντζελα Τίκη 

YOD – Το δάχτυλο του Θεού
Πέρα από το εξάγωνο που συνδέει την Σελήνη/Ήλιο με τον Δία από συμβατά μεταξύ τους ζώδια, ο Ουρανός είναι σε ζώδιο τελείως «ξένο» με το υπόλοιπο σχήμα, σε μοίρα όμως κοινή. Είναι σαν να βρίσκονται πίσω από δύο γωνίες και να κοιτάζονται μέσα από έναν καθρέφτη. Κοιτάζονται μεν, χωρίς άμεση οπτική επαφή δε. 

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση με την εξωτερική πραγματικότητα. Τα γεγονότα φαίνεται να είναι διαφορετικά απ’ ότι τα περιμέναμε. Χρειάζεται χρόνος να κατανοήσουμε, αφομοιώσουμε και συγχρονιστούμε με τα δεδομένα. Συνήθως μας βρίσκει απροετοίμαστους και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να τα βιώσουμε για να τα καταλάβουμε. Γεννά έντονο άγχος και πίεση. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής που προϋποθέτει αλλαγή. Το απροσδόκητο βέβαια, δεν συνεπάγεται απαραίτητα κάτι αρνητικό: απλά δεν γνωρίζουμε – αρχικά τουλάχιστον – πώς να το διαχειριστούμε…
 
Σημείωση: στο εβραϊκό αλφάβητο, το γράμμα Yod αντιστοιχεί αριθμητικά στο 10 ενώ είναι το μικρότερο όλων και  υποδηλώνει συμβολικά την ταπεινότητα.


Για προσωπικές προβλέψεις επικοινωνείστε στο 6985714899
ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
angelatikis@yahoo.gr
angelatikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου